به گزارش بنکر (Banker)، از طرفی این نکته را نباید فراموش کرد که شرایط دریافت وام اشتغال و کارآفرینی به نسبت کمی سخت تر از دیگر تسهیلات است؛اما منابع مالی مناسبی به افراد متقاضی اختصاص داده میشود. اطلاعات لازم مانند چگونگی دریافت وام، بانکهای ارائه دهنده و . . . را در این قسمت بخوانید.
وام اشتغال و کارآفرینی
وام کارآفرینی و اشتغال جزو یکی از نمونه وامهای ارائه دهنده به متقاضیان در بانک های دولتی و خصوصی است. این وامها برای رونق اقتصادی و افزایش میزان نیروی بومی و داخلی برای کار در شاخههای مختلف مانند، صنعت، تجارت، کشاورزی و . . . مورد استفاده قرار میگیرد. برای دریافت این قبیل تسهیلات میبایست مدارک و شرایط خاصی را داشته باشید.
در ابتدا دریافت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی ساده به نظر میآید اما هنگامی که وارد فرایند دریافت آن میشوید به این نتیجه میرسید که دریافت این وام به آن سادگی که فکر میکردید نیست. البته اگر دلایل آن را بدانید متوجه خواهید شد که بانکها و بنگاههای اقتصادی سیاست صحیحی را در اعطا این قبیل تسهیلات به متقاضیان خود در پیش گرفتهاند.
اما ازاین موضوع نباید غافل شد که تسهیلات اشتغال و کارآفرینی یکی از بهترین تسهیلاتی است که یک فرد متقاضی می تواند درخواست کند. از طرفی میزان بهره ی این وام در مقایسه با دیگر تسهیلات از میزان بسیار کم تری برخوردارند. تنها ۴ درصد میزان کارمزد و بهرهی موردنظر برای این قبیل وامها میباشد.
ویژگیهای تسهیلات اشتغال و کارآفرینی
به طور کل برای دریافت وام اشتغال و کارآفرینی میبایست ایدهای خاص داشت و سعی کرد آن را برای ارائه به بانک آماده کرد. از طرفی این نکته را نباید فراموش کرد که فرد ارائه دهندهی ایده باید حتما توانایی دفاع از ایدهی خود را داشته باشد تا بتواند نظر کارشناس مربوطه را جلب کند.
ایدهی موردنظر حتما میبایست از لحاظ سود رسانی به جایی رسیده باشد تا علاوه بر فراهم کردن منابع مالی کافی، اشتغال زایی را نیز در آن زمینه افزایش داده و افراد و نیروی کار جوان و خلاق را به کار گیرد. درصورتی که ایدهی شما قابل قبول کارشناس مربوطه باشد، میتوانید سراغ دیگر مراحل دریافت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی بروید.
البته درمورد برخی کارها دریافت مجوز ممکن است به بعد موکول شود ولی به طور کل برای حرفههای کارگاهی و یا تولیدی، دادن مجوز سریع تر و بهتر صورت میگیرد.
مدارک لازم جهت دریافت وام اشتغال و کارآفرینی
شرایط دریافت تسهیلات اشتغال و کارآفرینی به طور کل کمی سخت تر از دیگر تسهیلات است اما از ویژگیهای خاصی برخوردار است. بر اساس بررسی های صورت گرفته متقاضیان وام اشتغال و کارآفرینی می بایست برای ارسال مدارک خود به سایت وزارت کار و امور اجتماعی مراجعه کنند و دستور العمل اجرایی مربوط به آن را با دقت مطالعه و مدارک موردنیاز آن را فراهم کنند.
طبق چک لیست ارائه شده در دستورالعمل اجرایی این آییننامه باید مدارک هویتی از جمله شناسنامه، کارت ملی، کارت پایان خدمت، مدارک احراز محل سکونت متقاضی و ضامنهای تسهیلات و مدارک شغلی ضامنهای وام مورد نظر به همراه مدارک هویتی مدیران و صاحبان امضا برای اشخاص حقوقی در کنار اساسنامه، آگهی ثبت شرکت، آخرین تغییرات و روزنامه رسمی، آخرین ترازنامه، تراز آزمایشی و صورتهای مالی حسابرسی شده ارائه شود.
این مدارک و ضمائم آنها جزو مدارک اصلی و مهم جهت دریافت وام اشتغال و کارآفرینی است که اکثر بانکها این مدارک را از متقاضیان درخواست میکنند.
چه بانکهایی تسهیلات اشتغال و کارآفرینی را به متقاضیان ارائه میدهند؟
همان طور که میدانید وام اشتغال و کارآفرینی همانطور که از اسم آن نیز مشخص است برای کارآفرینی و ایجاد شغل برای نیروی جوان و علاقه مند به کار به متقاضیان ارائه میشود. اکثر بانک های دولتی و خصوصی در این زمینه مشغول به فعالیت هستند و به افراد خلاق و ایده پرداز وام میدهند. درمجموع چند بانک و بنگاه اقتصادی به طور کل در این زمینه بیشتر از دیگر بانکها مشغول به فعالیت هستند. به گفته ی علی ربیعی وزیر کار و رفاه اجتماعی بانک های توسعه تعاون، بانک کشاورزی و صندوق کارآفرینی را نسبت به دیگر بانکها مسئول تر دانسته و بر فعالیت گسترده تر این بانکها تاکید بسیار زیادی دارد.
در چه شاخه های شغلی بانکها وام اشتغال و کارآفرینی به متقاضیان ارائه میدهند؟
همانطور که در بالا به آن اشاره شد روند دریافت وام اشتغال و کارآفرینی نسبت به دیگر وام ها کمی سخت تر و طولانی تر میباشد. بانکها در شاخه های کاری خاصی به متقاضیان این قبیل تسهیلات را ارائه میدهند. این شاخههای کاری عبارتند از:
کسب و کار خانگی: همان طور که از اسم آن مشخص است به آن دسته از مشاغلی اشاره میگردد که فضای کاری آن ها در خانه است.
خوداشتغالی: به آن دسته از کسب و کارهایی اطلاق میگردد که فرد خود مدیریت آن شغل را برعهده داشته و علاوه بر آن میتواند افراد بیشتری را نیز مشغول به کار کند.
کارآفرینی: یکی دیگر از شاخههای کاری که بانکها به وسیله آن به متقاضیان وام اشتغال و کارآفرینی ارائه میدهند، کارآفرینی است. در این شاخه کاری فرد مدیریت کار و فعالیت خود را به عهده دارد و در آن اقدام به تولید کالایی خاص یا محصولی منحصر به فرد میکند. از طرفی فرد کارآفرین نیازمند حمایت کنندهی مالی است و باید افراد را در خصوص موفقیت محصول خود متقاعد سازد.
کارفرمایی: نوعی دیگر از شاخههای کاری است که فرد مدیریت آن کار را برعهده دارد و میتواند افراد موردنظر خود را به استخدام خود درآورد. از طرفی دو یا چند نفر دیگر در قالب مشارکت میتوانند در کنار هم اقدام به کار و فعالیت کنند.
تعاونى: یک اجتماع مستقل از افرادى است که به طور داوطلبانه براى رفع نیازها و آرمان هاى مشترک اقتصادى، اجتماعى و فرهنگى خود به وسیله یک بنگاه اقتصادى با مالکیت مشترک و نظارت مردمى گرد هم مى آیند.