به گزارش بنکر (Banker)، طهماسب مظاهری گفت: ضمن علت یابی نوسانات ارز در هفته اخیر اظهار کرد: در طول چند ماه اخیر شاهد ثبات نسبی بودیم و نوسانات چند هفته اخیر نیز جزئی از همین نسبیت است.
به گفته وی ثبات به معنای ساکن بودن و دارا بودن یک عدد ثابت نه در ایران و نه در هیچ کشوری نیست و هر کشوری متناسب با شاخص های پولی و بانکی و نیز تولید ناخالص، نرخ ارز را در نوسان می بیند.
مظاهری با اشاره به اقدامات یک سال اخیر بانک مرکزی گفت: بانک مرکزی اجازه داد نرخ ارز از پایه و مقررات اقتصادی تبعیت کند و سیاست غلط 6 سال گذشته که بر اساس سرکوب نرخ ارز بود را پیش نگرفت.
مظاهری نقدینگی و بودجه دولت را دو شاخص مهم در نوسان نرخ ارز برشمرد و گفت: متاسفانه رشد نقدینگی بالای 25 درصد بود و وقتی چاپ پول صورت می گیرد، طبیعتا قیمت واحد ارز را بالا می برد.
وی ادامه داد: بانک مرکزی یک کار درست انجام و اجازه داد شاخص های اثرگذار از جمله نقدینگی در قیمت ارز با آرامش و نوسان نه چندان شدید که در ارز جهانگیری شاهد بودیم، اثر خود را بگذارد و از سیاست سرکوب نرخ ارز تبری جست و باید همتی را تشویق کرد که این کار را ادامه دهد.
مظاهری اضافه کرد: اگر دولت موفق شود در مسائل مالی و بودجه و هزینه ها صرفه جویی کرده و منابعی غیر از بانک مرکزی را برای خود تامین کند، رشد نرخ ارز با ثبات بیشتری روی می دهد.
وی دستور اداری و تزریق ذخایر ارزی را به فنری تشبیه کرد که روزی جهشی خطرناک خواهد داشت و خاطرنشان کرد: اگر دولت در چاپ پول ناپرهیزی کند، نرخ ارز نیز بالا خواهد رفت و باید از بانک مرکزی درخواست شود در این راستا مراقبت نماید.