به گزارش بنکر (Banker)، براساس اعلام وی، وزارتخانه پیشنهاد افزایش تسهیلات مسکن ملی از ۱۰۰ به ۱۵۰ میلیون تومان را به دولت داده اما به نظر میرسد وام باید حداقل نصف قیمت تمامشده را پوشش دهد و به ۲۰۰ میلیون تومان برسد.
در این گزارش به نقل از این مقام مسوول آمده است: افزایش وام مسکن ملی از ۱۰۰ به ۱۵۰میلیون تومان که وزارت راهوشهرسازی پیشنهاد آن را به دولت داده خوب است اما کافی نیست. نظر ما این است که وام حداقل ۵۰ درصد قیمت تمامشده ساخت واحدهای اقدام ملی مسکن را پوشش دهد که اگر فرضا قیمت تمامشده ۳۵۰ یا ۴۰۰ میلیون تومان شود وام ۲۰۰ میلیون تومان باشد.
براساس این گزارش، هزار واحد از پروژه مسکن ملی تهرانسر آغاز شده و از پیشرفت مناسبی برخوردار است. برای هزار واحد باقیمانده هنوز فراخوان داده نشده است. چند روز قبل طبق نظر کارشناسی، قیمت زمین و آورده بهروزرسانی شده و مطابق با تصمیمات گرفته شده در هفتههای آینده مجوز فراخوان هزار واحد را سازمان ملی زمین و مسکن میدهد و فراخوان آن منتشر میشود.
همچنین قرار شده است تا یک ماه آینده دستور نقشه طرح اقدام ملی تهرانسر را صادر کنند. نظر اداره کل راهوشهرسازی استان تهران این است که بارگذاری بیشتری صورت بگیرد و برای ۶ بلوک باقیمانده دستور نقشه صادر کنند. شهرداری میگوید تیراژ ساخت کمتر از ۱۰۰۰ واحد باشد ولی راهوشهرسازی در تلاش است تا تیراژ ساخت را به ۱۰۰۰ واحد برساند.
درخصوص قیمت واحدهای تهرانسر هم با توجه به اینکه پروژه مشارکتی است، از نظر کارشناسان دادگستری تبعیت خواهد شد. این مقام مسوول در اداره کل راهوشهرسازی همچنین از وجود برخی بحثهای تکنیکال بین این اداره و شهرداری خبر داد.
شهرداری باید برای هر بلوک کد نوسازی صادر میکرد. آنها میگفتند با همان سند کلی، پروانه صادر شود ولی اعتقاد راه وشهرسازی این بود که برای هر بلوک پروانه جداگانه دریافت شود تا در این زمینه و در ارتباط با سازندگان مشکلی حاصل نشود.
براساس این گزارش بعد از گلایه وزیر راهوشهرسازی از نحوه همکاری شهرداری با پروژههای اقدام ملی مسکن، حناچی، شهردار تهران برای رفع مشکلات موجود در این زمینه و افزایش سطح همکاریها قول مساعدت داده است. هماکنون نیز روال کار نسبت به گذشته به طور نسبی تسهیل شده است. براساس این گزارش و اعلام مسوولان اداره راهوشهرسازی تهران، طبق دستورالعمل پروژههای مشارکتی طرح اقدام ملی مسکن باید در اراضی مرغوب با قیمت زمین بالا مشارکت صورت گیرد.
در زمینهای شهرهای اطراف تهران این فرمول قابل انجام نیست؛ مگر اینکه به شرایطی برسیم که متقاضی موثر در این مناطق شناسایی نشود و پروژههای عمومی به طرحهای مشارکتی تبدیل شود. به طور مثال در مناطقی که متقاضیان از پرداخت آورده امتناع میکنند و متقاضی موثر وجود ندارد به جای توقف پروژه به سازندگان اعلام شود تا تعداد مشخصی واحد را بسازند و بازاریابی و فروش با خودشان باشد. البته فعلا چنین برنامهای در دستور کار نیست؛ زیرا شاید با یک بازنگری در افزایش تسهیلات به ۱۵۰ میلیون تومان تمایل برای واحدها افزایش پیدا کند.