به گزارش بنکر (Banker)، هادی حقشناس، کارشناس اقتصادی می گوید: تداوم پرداخت ارز ۴۲۰۰تومانی در سال ۹۹ نمیتواند مطلوب اقتصاد باشد، زیرا عددی غیرواقعی است.
عدنان موسی پور، رئیس اتاق بازرگانی ایران و قطر: دولت تمرکز خود را روی مالیات بیشتر کرده است و جامعه نیز باید این واقعیت تلخ یا شیرین را بپذیرد که فشارهای مالیاتی در راه است و نباید از اقداماتی مانند افزایش قیمت بنزین یا افزایش درآمدهای مالیاتی تعجب کرد.
سعید ساویز، کارشناس حوزه انرژی: وزارت نفت برای اینکه بتواند تاسیسات فرسوده را بهسازی کند و همچنین مدلهایی از ازدیاد برداشت را برای جبران افت فشار اجرا کند، کلی پول نیاز دارد، ما دقیقا در لب مرز هستیم، اگر به نگهداشت تولید و نوسازی تاسیسات فکر نکنیم حوادث بزرگی را شاهد خواهیم بود.
محمدچگینی، کارشناس حوزه انرژی: با صادرات حداقل ۲۰۰ هزار بشکه در روز و همچنین با درنظر گرفتن نرخ تسعیر ارز نیمایی، رقم تعیین شده در بودجه ۹۹ (45هزار میلیارد تومان)پوشش داده میشود.
حمیدرضا صالحی ،رئیس کنفدراسیون صادرات انرژی: دلار 4200تومانی در بودجه بهمعنای رانت است؛ هر چند برای واردات دارو، گندم، گوشت و مرغ باشد، زیرا ممکن است به مقاصدی برود که منجر به کاهش قیمت این کالاها نشود. پیشنهاد این است که دلار نیما و تک نرخی در بودجه گنجانده شود و سوبسید به ریال داده شود.
حسین درودیان، استاد دانشگاه تهران: با توجه به افزایش قیمتها و رکود موجود میتوان تا ۲۵ درصد افزایش درآمدی در بخش مالیات بر ارزش افزوده نسبت به سال گذشته داشته باشیم.
علی اکبر نیکو اقبال، استاد اقتصاد دانشگاه تهران: در 2 سال گذشته در مجموع ۷۰ درصد تورم داشتهایم و اقتصاددانان و اهل فن گفتهاند که تورم در سال ۹۹ نیز ۳۰ تا ۴۰ درصد خواهد بود. حداقل درآمد ماهانه حقوق بگیران، مستمری بگیران و در نهایت بیکاران (حدودا ۱۲ درصد) باید ۳ میلیون و 500 هزار تومان باشد؛ ولی وضعیت موجود مغایرتی اساسی و وحشتناک با این درآمد حداقل دارد؛ بهویژه اگر ما یارانههای درنظر گرفته شده دولت را برای ۶۰ میلیون نفر مدنظر قرار دهیم.
مجیدرضا حریری، رئیس اتاق بازرگانی ایران و چین: دولت در موضوع بودجه نباید تنها تمرکز بر افزایش درآمدها از طریق مالیات یا صادرات غیرنفتی کند و باید بهدنبال کاهش هزینهها در این تنگنای اقتصادی باشد.
ابوذر ندیمی، مشاور رئیس سازمان برنامه و بودجه: دولت و مجلس توانایی حذف برخی ارقام و اعداد را ندارند؛ زیرا درصورت حذف، با عواقب اجتماعی و سیاسی و رسانهای روبهرو خواهند شد.
سیدبهاء الدین حسینی هاشمی، مدیر اسبق بانک سرمایه: ادامه تخصیص ارز 4200تومانی در بودجه 99بر باد دادن سرمایههای ملی است، اما متأسفانه عدهای که از این کار منفعت میبرند، دولت را تشویق میکنند تا همچنان دلار 4200تومانی برای آنها اختصاص دهد.