به گزارش بنکر (Banker)، طهماسب مظاهری رئیس یکساله بانک مرکزی بود و دلار در دوران مدیریت او فقط حدود چهار درصد گران شد. او در سال ۸۶ سکان بانک مرکزی را با دلار ۹۳۶تومانی تحویل گرفت و با دلار ۹۷۷تومانی در سال ۸۷ از بانک مرکزی خداحافظی کرد.
محمود بهمنی در سالهای ۸۸ تا ۹۲ سکان بانک مرکزی را در دست گرفت و دومین مدیری است که نرخ ارز در دوران فعالیتش با رشد چشمگیری مواجه شد. دلار در زمان فعالیت او از ۹۷۷ تومان به سههزارو 177 تومان رسید.
در دوران ریاست سیف بر بانک مرکزی کشور، نیز نرخ دلار از سههزارو 177 تومان در روزهای آغازین مدیریت او به 11هزارو 400 تومان در روزهای پایانی زمامداریاش رسید.اما دلار در دوران ریاست عبدالناصر همتی فراز و نشیبهای بسیاری را تجربه کرد.
قیمت دلار مردادماه سال ۹۷ و همزمان با آغاز به کار عبدالناصر همتی به عنوان رئیس کل جدید بانک مرکزی 11هزارو 400 تومان بود. ارزش این ارز پرطرفدار نوسانهای قیمتی را پشت سر گذاشت.دلار سال ۹۸ را در کانال ۱۳ هزارتومانی آغاز کرد و در فصل اول سال بیشتر گرایش به افزایش قیمت داشت.
این روند بهخصوص در ۵۰ روز ابتدایی این سال مشخص بود، چراکه در فاصله ابتدای فروردین تا تاریخ ۱۹ اردیبهشت قیمت دلار بیش از دو هزار تومان جهش کرد و از محدوده ۱۳ هزار و ۱۵۰ تومانی تا نقطه ۱۵ هزار و ۷۰۰ تومانی رفت. از تاریخ ۲۱ اردیبهشت تا اوایل پاییز روند نزولی پیدا کرد. پس از فعل و انفعالات افزایش و کاهش قیمت از مردادماه تا اواخر آبانماه، شاخص ارزی در یک کانال نوسان میکند و آن هم کانال ۱۱ هزارتومانی است.
در همین بازه زمانی است که کمترین قیمت دلار نیز ثبت میشود و در اوایل شهریورماه، شاخص ارزی تا قیمت ۱۱ هزار و ۱۰۰تومانی پایین میآید.پس از اینکه دلار چندینبار در شکست مرز ۱۱ هزارتومانی ناکام میماند، کمکم معاملهگران افزایشی وارد بازار میشوند و از آذرماه شاهد افزایش دلار میشویم. بازار پس از این افزایش، در ماههای دی و بهمن با یک رشد ملایمتر مسیر افزایشی را ادامه میدهد تا اینکه در اسفندماه با افزایش شیب رشد خود رکوردهای جدیدی را به ثبت میرساند. بالاترین قیمت ۱۸ماهه در اسفندماه به ثبت میرسد و حالا در روزهای پایانی اردیبهشت نهتنها دلار نزدیک به ۱۸ هزار تومان قیمت خورده، بلکه نرخ دلار صرافی ملی و نیمایی هم که قرار بود حاشیه امنی در برابر گرانی ارز آزاد باشد،
در فاصله کمی از آن قرار گرفته. دیروز نرخ دلار صرافی ملی به ۱۶ هزار و ۵۰۰ و نرخ ارز نیمایی به ۱۵ هزار و ۶۰۰ تومان رسیده است. آیا در شرح بالا و اعداد متنوع آن میتوانیم ردی از یک سیاست ثباتبخشی به بازار ارز پیدا کنیم؟ همان ثبات و کاهش نوسانات ارزی که امروز بانک مرکزی مدعی آن است و میخواهد بر پایه آن سیاست هدفگذاری تورم را هم اجرا کند.