به گزارش بنکر (Banker)، اما از همین حالا افزایش امیدواریها برای انجام توافق هستهای اثر زیادی در کاهش قیمت دلار داشته و این انتظار وجود دارد که با انجام توافق هستهای قیمت هر دلار آمریکا، تحتتأثیر آزاد شدن منابع ارزی ایران، که 70میلیارد دلار تخمین زده شده، به زیر 20هزار تومان هم کاهش یابد. کارشناسان اما با وجود آنکه اعتقاد دارند احتمال کاهش قیمت دلار تا 20هزار تومان در کوتاهمدت وجود دارد، میگویند که در بلندمدت بهدلیل وجود ابربحرانهای اقتصادی، پایداری قیمت دلار در محدوده 20هزار تومان تقریبا غیرممکن است.
علی سعدوندی، کارشناس اقتصاد بینالملل معتقد است: توافق در وین میتواند باعث شود نرخ ارز به کمتر از 20هزار تومان برسد اما این قیمت پایدار نخواهد بود. او میگوید: نرخ ارز در بازار باید در نقطه تعادلی قرار گیرد ولی بهنظر میرسد نرخ دلار در محدوده کمتر از 20هزار تومان در نقطه تعادلی قرار نمیگیرد.
ولی نادیقمی کارشناس بازارهای مالی هم میگوید: با احیای برجام و احتمال افزایش فروش نفت، تسهیل روابط بانکها و بهبود شرایط حملونقل و بیمه، در کنار آزادسازی چندین میلیارد دلار منابع بلوکهشده، انتظار میرود نرخ ارز کاهش یابد اما نباید فراموش کرد کاهش نرخ ارز به فاکتورهای متعدد دیگری نیز بستگی دارد و لزوما احیای برجام به بروز تکانه ارزی منجر نمیشود.
امید فریادرس کارشناس بازار سرمایه هم درباره نوسانهای قیمت دلار میگوید: با وجود آنکه اخبار مثبتی از مذاکرات وین وجود دارد و به زمان برگزاری انتخابات ریاستجمهوری هم نزدیک میشویم اما بعید است که قیمت دلار به کمتر از 21هزار تومان نزول کند. به گفته او از نظر تکنیکالی قیمت دلار در محدوده 20هزار تومان ترمز خواهد کرد.