به گزارش بنکر (Banker)، در حال حاضر برخی معتقدند که فشار قیمتها بر افزایش دلار در ماههای آینده تداوم خواهد داشت. در این شرایط اصرار به کاهش قیمت دلار به شکل دستوری، باعث جهش ناگهانی آن خواهد داشت، اما با توجه به کاهش فاصله دلار بازار آزاد و دلار نیمایی، این موضوع میتواند احتمال جهش ناگهانی را کمتر از قبل کند.
علاوه بر این، لازم است که با سیاستهای مناسب، از رشد نقدینگی کاسته شود. کاهش غیر دستوری نرخ سود و بهرهگیری از عملیات بازار باز میتواند در این مسیر راهگشا باشد. در مجموع به نظر میرسد که آینده نرخ تورم در سال جاری به چند عامل گره خورده است؛ آینده بیماری کرونا، تغییرات نرخ ارز و نحوه تامین مالی کسری بودجه. مورد آخر میتواند شرایط را برای کنترل تورم در نیمه دوم سال جاری دشوار کند.
از این رو، نیاز است که دولت برای تامین کسری بودجه، به روشی غیر از استفاده از منابع بانک مرکزی چه به شکل مستقیم و چه به شکل غیرمستقیم فکر کند. سیاستگذار باید کسری بودجه را در سال جاری به نوعی پوشش دهد که دولت کمترین استقراض را از سیستم بانکی داشته باشد و بیشتر از ظرفیت بازار بدهی و همچنین استقراض خارجی (وامگیری از صندوق بینالمللی پول و بانک جهانی) بهره ببرد.