به گزارش بنکر (Banker)، این گروه معتقدند تقاضا در بازار بهصورت قابل توجهی بالا نرفته است، ولی کاهش درآمدهای ارزی و دسترسی به آنها، موجب شده است که پاسخگویی مناسبی به تقاضای بازار صورت نگیرد و قیمتها افزایشی شوند؛ این عده به چند نشانه برای تضعیف سمت عرضه اشاره میکنند: رشد نرخ حواله درهم، خبرهای مربوط به مشکلات برطرف کردن تعهدات ارزی در سامانه نیما و اظهارات برخی مسوولان مبنی بر یخزدگی درآمدهای ارزی در کشورهای دیگر.
بر اساس این نشانهها، این عده باور دارند که افزایش قیمت دلار از سمت تضعیف عرضه ارز آب میخورد.
در این میان، یکی از عواملی که از نگاه فعالان در سال ۹۹ در میزان درآمدهای ارزی ایران اثر داشته است، مربوط به بحران کرونا و شیوع آن بود. این مساله باعث شده است که صادرات در بهار سال جاری کاهش پیدا کند و با کاهش درآمدهای ارزی حاصل از آن به بازار فشار وارد شود. با این حال، نشانه اصلی که همچنان بهعنوان تضعیف سمت عرضه عنوان میشود، مربوط به رشد نرخ حواله درهم است. روز گذشته نرخ حواله درهم در مقطعی حتی به بالای ۵ هزار و ۴۵۰ تومان رفت. با چنین قیمتی، ارزش دلار در بازار داخلی میتوانست حدود ۲۰ هزار تومان باشد.
از نظر فعالان، عدم تناسب میان نرخ حواله درهم و اسکناس دلار در بازار داخلی نشان میدهد که میزان عرضه ارز بهصورت حواله تضعیف شده و تعادل بازار را برهم زده است. عدهای نیز عنوان میکنند برخی تجار در برآورده کردن تعهدات درهمی خود موفق نبودهاند و همین مساله فشار مضاعفی را به بازار وارد کرده است. البته تعطیلات مربوط به کرونا نیز مسلما در بازار درهم کشور همسایه موثر بوده است.
گروهی هم باور دارند، تضعیف عرضه مسالهای نبود که بازار متوجه آن نباشد، ولی در هفتههای اخیر اظهاراتی به نقل از برخی مسوولان منتشر شد که حکایت از کمبود شدید عرضه داشت و این مساله توجه به بازار ارز را بیشتر کرد.