به گزارش بنکر (Banker)، وی تاکید می کند که تشخیص کارایی دستگاه های موجود در کشور بسیار مشکل است و همین ناآگاهی ضرر و زیان های بسیاری به خریداران وارد کرده که نمونه بسیاری از این موارد را در استان همدان دیده ایم.
متین به علاقه مندان این کسب و کار جدید مژده داد: هم اینک امکان واردات قانونی دستگاه های استخراج ارز دیجیتال ایجاد شده است تا متقاضیان، دستگاه های نو با کارایی بالا تهیه کرده و پرونده اینگونه کلاه برداری ها نیز بسته شود.
به گفته او طبق نامه وزارت صنعت، معدن و تجارت که در اواخر آذرماه سال جاری صادر شد ثبت سفارش واردات دستگاه های استخراج "رمز ارزها" با ارز حاصل از صادرات نیز مجاز است.
ماینر جزو کالاهای قاچاق نیست
اما دبیر ستاد مبارزه با قاچاق کالا وارز استان همدان با صراحت اعلام می کند که دستگاه استخراج رمزارز به شیوه رایج کنونی برای جوانان آب و نان نمی شود، بلکه باید از طریق قانونی و مجاز دست به اینکار بزنند.
حبیب مومیوند اظهار داشت: دستگاه های استخراج ارز دیجیتال جزو کالاهای قاچاق محسوب نمی شود و اگر توسط عوامل انتظامی کشف و ضبط می شود دلایل دیگری دارد که رایج ترین آنها استفاده از برق غیرمجاز و آغاز این فعالیت بدون دریافت مجوز و پروانه بهره برداری است.
وی به گواه دهها و صدها جوان گرفتار در دام ماینینگ غیرقانونی می گوید: بسیاری از این افراد که بیشترشان قشر جوان و جویای شغل و شهرت هستند با قرض و وام، سرمایه جفت و جور کرده و دستگاه های ارز دیجیتال خریداری و به شیوه غیرقانونی در دامداری ها و سوله های صنعتی متروکه شروع به کار می کنند.
اما غافل از اینکه شیوه اختفا و پنهان کاری این افراد خیلی زود لو رفته و توسط عوامل انتظامی دستگاه ها کشف و ضبط و با تشکیل پرونده قضایی، به این افراد انگ متخلف زده و مجازات می شوند.