به گزارش بنکر (Banker)، بررسی سرانه سپرده بانکی (تقسیم حجم سپرده به ازای جمیعت) در استانهای مختلف کشور نیز نشان میدهد در آذرماه سال گذشته به ازای هر شهروند ساکن استان تهران، این میزان بیش از ۸۷ میلیون تومان بوده است. پس از تهران، سرانه سپردههای بانکی به ازای هر اصفهانی ۲۲/۲ میلیون تومان، برای هر یزدی ۲۱/۱ میلیون تومان، برای هر بوشهری ۲۰/۷ میلیون تومان، برای هر استان فارسی ۱۸/۷ میلیون تومان، برای هر قمی ۱۷/۷ میلیون تومان، برای هر سمنانی ۱۷/۵ میلیون تومان، برای هر البرزی ۱۶/۲ میلیون تومان و برای هر ساکن استانهای مازندران، مرکزی، آذربایجان شرقی، خراسان رضوی و خوزستان نیز به طور میانگین حدود ۱۵ میلیون تومان بوده است.
اما کمترین مقدار سپردههای بانکی نیز مربوط به استان سیستان و بلوچستان با ۵/۶ میلیون به ازای هر نفر است. پس از این استان، در کردستان به ازای هر نفر ۷/۷ میلیون تومان سپرده بانکی وجود دارد. در کهگیلویه و بویراحمد این مقدار به ازای هر نفر ۷/۸ میلیون تومان، در خراسان شمالی این مقدار ۸/۵ میلیون تومان و در استان لرستان نیز این مقدار برای هر نفر ۸/۸ میلیون تومان است.
به عبارتیدیگر سرانه سپرده بانکی به ازای هر شهروند ساکن استان تهران ۱۵ برابر این میزان در استانهای محروم کشور است.
قابل ذکر است بانک مرکزی یکی از علل مهم بالا بودن رقم سپردهها در استان تهران را استقرار دفاتر بسیاری از شرکتها و مؤسسات تولیدی سایر استانها در استان تهران ذکر کرده است. به نظر میرسد در کنار این موضوع، تفاوت چشمگیر سرانه سپردههای بانکی در سایر استانهای پس از تهران با استانهای محروم نیز نشان میدهد علاوه بر موضوع تجمع شرکتها، تفاوتهای منطقهای و فقر و محرومیت نیز عامل دیگر انباشت ثروت در استانهای مختلف ایران است.