به گزارش بنکر (Banker)، متقاضیان برای دریافت این تسهیلات باید به سامانه مشاغل خانگی وزارت کار به آدرس mkh.mcls.gov.ir مراجعه کنند تا هم لیست مشاغلی که مشمول وام میشود را دریافت کنند و هم برای دریافت تسهیلات خود اشتغالی اقدام کنند.
مشمولان وام خوداشتغالی
وام خوداشتغالی یا همان وام مشاغل خانگی به چه افراد و مشاغلی تعلق میگیرد؟
مشاغل خانگی به آن دسته از مشاغلی گفته میشود که فرد برای انجام آن به بیرون از خانه نمیرود و کسب و کار خودش را در منزل دارد. لیست مشاغل خانگی که مشمول وام خوداشتغالی میشود در جدول زیر آمده است و شامل موارد بسیاری میشود. از پژوهشگری و طراحی بازیهای یارانهای گرفته تا صنایع دستی چوبی، چرمی و سنگی و پرورش ماهی و تولید محصولات کشاورزی.
بر این اساس افرادی که در رشتههای زیر فعالیت میکنند میتوانند درخواست وام مشاغل خانگی را بدهند.
ثبت نام وام مشاغل خانگی
برای ثبتنام در سامانه مشاغل خانگی باید به آدرس mkh.mcls.gov.ir مراجعه کرد و مراحل مختلف ثبتنام برای دریافت وام خود اشتغالی را طی کرد.
براساس گزارش تجارت نیوز، در هنگام ثبتنام تکمیل مشخصات فردی، تحصیلات، شغل مورد تقاضا، مهارتها و مجوزهای دریافتی را باید وارد کرد. پس از تکمیل اطلاعات، کدرهگیری در اختیار فرد قرار میگیرد.
پس از ثبتنام در سامانه مشاغل خانگی، ابتدا طرح توسط دستگاه اجرایی مرتبط بررسی و درصورت تأیید، برای صدور مجوز به ادارات تعاون، کار و رفاه اجتماعی استان ارسال میشود. در صورت نیاز به اصلاح طرح، مراتب از طریق ارسال پیامک و پیام در سامانه، به متقاضی اعلام میشود.
مبلغ وام خوداشتغالی چقدر است؟
آخرین مبلغی که برای وام مشاغل خانگی اعلام شده وام ۱۰۰ میلیون تومانی است. مبلغ وام برای طرحهای مشاغل خانگی و خود اشتغالی (انفرادی) ۱۰۰ میلیون تومان است که به صورت قرضالحسنه پرداخت میشود. بر اساس اعلام سالهای قبل، حداکثر مدت بازپرداخت در تسهیلات انفرادی ۸۴ ماه معادل ۷ سال است.