به گزارش بنکر (Banker)، با آنکه مقامات دولتی تلاش کردهاند با گفتاردرمانی دلار را چندپله پایین بیاورند، با این حال معاملهگران در تلاش برای حفظ جایگاه قیمتی ۳۵ هزار تومانی هستند. بررسیها نشان میدهد که دیروز دلار با نرخ ۳۵ هزار و ۵۰۰ تومانی معامله شد که حدود ۳۵۰ تومان بالاتر از نرخهای روز شنبه بود. اما آیا معاملهگران دلار را به کانالهای قیمتی بالاتر هدایت میکنند؟
بررسیها نشان میدهد از ابتدای معاملات دیروز، فروشندگان دلار را ۳۵ هزار تومان قیمت گذاشتند اما به تدریج از این قیمت عقبنشینی کردند و نرخ را تا ۳۴ هزار و ۹۸۰ تومان پایین آوردند. اما تا این لحظه اغلب معاملات دلار در سطح ۳۵ هزار تومانی انجام شده و این قیمت به تدریج تقویت شده است.
تا لحظه تنظیم این گزارش نیز دادوستدها در قیمت ۳۵ هزار و ۵۲۰ تومان انجام میشود. در حال حاضر قیمت دلار توافقی نیز ۳۲ هزار و ۷۵۱ تومان است که نسبت به قیمتهای شروع بازار کاهش نشان میدهد. دیروز قیمت دلار صرافی هم با کاهش روبهرو بوده و ۲۸ هزار و ۷۷۵ تومان قیمتگذاری شد. در این میان اما نرخ نیمایی رشد داشته و به ۲۷ هزار و ۵۲۱ تومان رسیده، اما همچنان در فاصله زیادی از قیمت توافقی و آزاد ایستاده است.
به نوشته جهان صنعت، بررسی معاملات دلاری در بازارهای همسایه نیز نشان میدهد که دلار سلیمانیه دیروز بر روی عدد ۳۴ هزار و ۸۰۰ تومان آغاز شد و به ۳۵ هزار تومان رسید. اگرچه این نرخ مجددا با کاهش روبهرو بود و به کانال ۳۴ هزار تومانی بازگشت اما در لحظه تنظیم این گزارش دلار سلیمانیه توانست در کانال ۳۵ هزار تومانی پایداری کند و به قیمت ۳۵ هزار و ۱۵۰ تومان برسد.
در بازار هرات نیز معاملات با قیمت ۳۴ هزار و ۱۱۰ تومان آغاز شد و به تدریج قیمت این ارز به ۳۴ هزار و ۴۰۰ تومان رسید.
در این میان «علی صالحآبادی» رئیس بانک مرکزی گفته که در روزهای آینده ابزار جدید بانک مرکزی برای مدیریت بازار ارائه میشود که جزئیات این ابزار هنوز اعلام نشده است. در این بین یکی از نمایندگان مجلس نیز وضعیت بازار ارز را متوجه بانک مرکزی دانسته و گفته که نباید منتظر افزایش نرخ ارز باشیم.
«غلامرضا مرحبا» در این خصوص گفته «ارز مستقیما به تصمیم بانک مرکزی مربوط بوده و پولپاشی برای کنترل قیمت ارز، نادرست است. افزایش عرضه ارز تنها یک روش بوده و الزاما در هر شرایطی درست نیست.
شاید یکجا لازم باشد تقاضا را کاهش داده و در جای دیگر بار روانی ایجاد شده مدیریت شود. ممکن است این شرایط ارتباطی با افزایش نقدینگی داشته و همچنین در بار روانی ایجاد شده توسط دشمنان و تحریمهای جدید تاثیرگذار باشد اما افزایش نرخ دلار ارتباطی به ناآرامیهای اخیر ندارد.» ناگفته نماند که بانک مرکزی به عنوان بازارساز طی روزهای گذشته تلاش زیادی برای کنترل نرخ دلار آزاد داشته و تا حدی هم موفق بوده اما با توجه به دادههای اقتصادی و شرایط مایوسکننده برجامی، فعالان اقتصادی چشمانداز پایداری را برای روند کاهشی نرخ دلار ترسیم نمیکنند.