به گزارش بنکر (Banker)، اظهارات او پس از آن مطرح شد که معاون وزیر راه از تملک یک بانک خصولتی بر بیش از هزار واحد مسکونی و نایب رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس از تملک 8 بانک، هر یک بر بیش از 500 واحد مسکونی خالی خبر داده بودند. در این میان، برخی ادعاها نیز وجود داشت که مالکیت مستقیم نهادها و بانک های دولتی بر هزاران واحد خالی را مطرح می کرد. در این باره دیروز وزیر راه، اطلاعات جدیدی داد و ضمن سکوت درباره واحدهای مسکونی خالی بانک ها، نهادهای دولتی را از احتکار خانه خالی مبرا دانست.
نهاد دولتی به عنوان مالک خانه خالی شناسایی نشده است
محمد اسلامی در پاسخ به سوالی مبنی بر این که چقدر از واحدهای خالی به بانکها و نهادهای دولتی تعلق دارد؟ گفت: نهاد دولتی به عنوان مالک خانه خالی شناسایی نشده است و موسسات و صندوقهای سرمایهگذاری، مالک هستند که «آن ها میدانند و سازمان امور مالیاتی». وی بخشی از ادعای مطرح شده در پرسش را که مربوط به خانه های خالی بانک ها بود، بدون پاسخ گذاشت.
املاک مازاد گاه تا 20 بار در سال مزایده می شوند
از سوی دیگر مدیر عامل بانک ملی که ریاست شورای هماهنگی بانک های دولتی را نیز در اختیار دارد، بر موضع رئیس کل بانک مرکزی در این زمینه تاکید کرد. به گزارش ایبنا، حسین زاده با بیان این که موضوع خانه های خالی متعلق به بانک ها و در اختیار آن ها، صحت ندارد، اظهار کرد: حتی امکان تعقیب قضایی افرادی که این موضوع را مطرح میکنند، وجود دارد زیرا اقدام به تشویش اذهان عمومی میکنند.
حسین زاده در خصوص این املاک بانک ها توضیح داد: در طول سالیان مختلف افراد مختلف با وثایق مختلف از بانکها تسهیلات دریافت کردهاند و بعضاً خود آن ها وثیقه ملکی را با تسهیلات تهاتر کردهاند.
وی با بیان این که تعداد املاک مسکونی در اختیار بانکها بسیار کم است و بیشتر این واحدها تجاری – اداری یا سولههای خالی هستند، تصریح کرد: بانکها ناچار بودهاند برای وصول بیتالمال این املاک را در اختیار بگیرند و سپس به مزایده بگذارند. ضمن این که این خانهها بیشتر متصرف دارند و فروش آن ها با مشکلات حقوقی روبه رو است.
به گفته وی، بعضاً در طول سال برای فروش این املاک تا ۲۰ مرتبه مزایده گذاشته میشود. از سوی دیگر سامانهای برای فروش اموال مازاد بانکها در وزارت اقتصاد وجود دارد و همه چیز شفاف است. متقاضیان خرید این املاک نیز میتوانند به این سامانه مراجعه کنند.
به گزارش خراسان، البته این که شرایط مزایده املاک بانک ها چگونه بوده است که با تکرار 20 مرتبه در سال، باز بدون مشتری مانده اند، موضوعی است که نیازمند توضیح بیشتر مسئولان نظام بانکی است.