کاهش قدرت خرید در بخشهای معاملات خرید و اجاره، گرایش خریداران به واحدهای مسکونی قدیمیتر را افزایش داده که این موضوع میتواند آینده تولید مسکن را با چالشهای جدی مواجه کند.
به گزارش بنکر (Banker)، نایب رئیس اتحادیه املاک تهران، خاطرنشان کرد که بیشترین افزایش قیمت در منطقه ۲۲ تهران با رشد ۳۴ درصدی مشاهده شده است.
داوود بیگی نژاد،افزود: پس از آن، مناطق یک و ۲۰ به ترتیب با رشدهای ۳۳ و ۳۰ درصدی در صدر افزایش قیمتها قرار دارند.
بیگی نژاد همچنین اشاره کرد که در برخی مناطق مانند منطقه ۳ و ۲ نیز با رشدهای ۶.۵ و ۷.۵ درصدی قیمت مسکن روبرو بودهایم، اما در کل، روند معاملات به کندی ادامه دارد و استقبال از معاملاتی که در برخی مناطق بیشتر است، به وضوح مشهود است.
این مقام مسئول اعلام کرد که بررسیها نشان میدهند که تنها در تعداد محدودی از مناطق شاهد رونق معاملات هستیم و در سایر بخشها، رکود همچنان ادامه دارد.
مستأجران دیگر به خرید خانه فکر نمیکنند
وی همچنین به این نکته پرداخت که افزایش اجارهبها با توان مالی مستأجران همخوانی ندارد و بسیاری از مستأجران با توجه به قیمتهای بالا، دیگر به خرید خانه فکر نمیکنند.
بیگی نژاد تصریح کرد که در گذشته سازندگان میتوانستند واحدهای خود را در حین ساخت پیشفروش کنند، اما اکنون آنها ملزم به دریافت پایان کار قبل از فروش هستند. این شرایط باعث قفل شدن گردش سرمایه در بازار مسکن شده است.
او در پایان تأکید کرد که اگر این روند ادامه یابد و منابع مالی به دست سازندگان نرسد، تولید مسکن در آینده با چالشهای جدی مواجه خواهد شد و عواقب زیانباری برای بازار به همراه خواهد داشت.