به گزارش (Banker)، سینا سلیمانی با بیان اینکه فشار بودجهای دولت و محدودیت در ذخایر ارزی، اثرش را روی قیمت دلار نشان داده گفت: در صورتی که قیمت دلار بالاتر از نرخ 15هزار و 600تومان تثبیت شود، باید منتظر دلار ۱۸ الی ۲۰هزار تومانی باشیم که البته امیدواریم این اتفاق رخ ندهد.
وی با تأکید بر اینکه احتمالا نیمه نخست سال۱۳۹۹، وضع متفاوتی را شاهد خواهیم بود، گفت: ارزش واقعی دلار با درنظرگرفتن حجم نقدینگی و قدرت جذب بخش صادراتی، در سطح ۱۴۱۰۰ تا ۱۶۴۵۰تومان قرار دارد، این به معنی شمش فولاد ۵.۱ تا ۵.۵میلیون تومانی، کنستانتره ۷۵۰ تا ۸۰۰هزار تومانی، گندله ۱.۱ تا ۱.۴میلیون تومانی، متانول ۳.۳میلیون تومانی، اوره ۲.۸میلیون تومانی و… است که همین نرخها برای جهش دوباره بورس کافی است.
سلیمانی اضافه کرد: خواه ناخواه نرخ صرافی ملی بهزودی با نرخ واقعی همگن خواهد شد و بهدنبال آن نرخ سامانه نیما نیز با قیمتهای جدید تطابق پیدا خواهد کرد، چنانکه دولت در بودجه مازاد درآمد ۱۵۰۰میلیارد تومانی از محل نرخ خوراک پتروشیمیها که با نرخ نیمایی تعیین میشود را برآورد کرده و این به معنی پذیرش نرخ بالاتر دلار سامانه نیما در دولت است.
او با اشاره به رکود در بازارهای موازی گفت: در عین حال احتمال کاهش نرخ سود سپرده هم وجود دارد و درصورتی که این اتفاق رخ دهد سرریز نقدینگی وارد بازارهای موازی خواهد شد، زیرا با تورم 40درصد عملا سود سپرده 20درصدی دیگر جذابیت ندارد.
او اضافه کرد: جریان نقدینگی خواهناخواه بر عملکرد و درآمد صنایع تأثیرگذار است، اما مهمتر از آن، نیاز دولت به جذب این نقدینگی از طریق انتشار اوراق و واگذاری دارایی است که بخشی از این سرریز را به سمت بازار سرمایه هدایت میکند. در چنین شرایطی نسبت قیمت به درآمد بازار سهام افزایش مییابد، به این معنی که اگر تا به حال سرمایهگذاران سهام، فولاد مبارکه را با نسبت قیمت به درآمد 5مرتبه خریداری میکردند، حالا ممکن است سهام فولاد مبارکه را با نسبت قیمت به درآمد ۶ یا ۷مرتبه خریداری کنند.