به گزارش بنکر (Banker)، برخی نیز همچنان امیدوار هستند که نرخ به روند صعودی بازگردد. در چهارراه استانبول و میدان فردوسی تهران تب و تاب دلالان برای خرید ارز از مردم کاهش پیدا کرده و آنها تمایل دارند بیشتر فروشنده باشند تا خریدار. به همین خاطر اگر فردی بهعنوان فروشنده به آنها مراجعه کند، قیمت را تا حد ممکن پایین میآورند و اگر فرد، متقاضی خرید باشد، قیمتها را تا بالا میبرند.
با این حال اگر متوجه شوند طرف حتما فروشنده است، حاضر میشوند نسبت به قیمتی که ابتدا گفته بودند، پایین بیایند و با تخفیف خوب معامله را جوش دهند.
بانک مرکزی اعتقاد دارد این گروه درصدد جبران زیان ناشی از فروکش کردن انتظارات منفی در بازار هستند. از نظر بانک مرکزی کاهش ریسکهای غیراقتصادی، قیمت بازار را با قدرت و توان به سمت پایین هدایت میکند و با استمرار عرضه پتروشیمیها، فولادیها و سایر صادرکنندگان و گشایشهای ارزی پیشبینی شده، بازار ارز از ثبات بیشتری برخوردار خواهد شد. در زمانی که شاهد رشد قیمت دلار در بازار آزاد و رسیدن آن به مرز ۲۷ هزار تومان بودیم، بانک مرکزی اعتقاد داشت با توجه به اینکه نرخ درهم در معاملات سامانه نیما حدود شش هزار و ۶۶۵تومان است، بهای دلار نباید از ٢۴هزار و ۴۶٠تومان بیشتر باشد.
قیمت دلار تا پایان هفته چطور تعیین میشود؟
دلالان تمام زود خودشان را زدهاند و تقریبا دیگر میتوان گفت توانایی تاثیر گذاشتن بر روند بازار را ندارند. نشانه تایید این ادعا را میتوان در نوسانات کوچک و کمدامنه روزانه قیمت دلار پیدا کرد. در سه روز گذشته معمولا قیمت پایانی دلار نسبت به معاملات ابتدای روز کمتر بوده است.
از طرف دیگر بخشی از بازرگانان و تجاری که میخواستند حساب خود را با گمرک تسویه کنند، موفق به انجام این کار شدهاند. با توجه به اینکه گمرک برای ترخیص این کالاها و مواد اولیه مهلت تعیین کرده است، پس این بخش از تفاضای بازار ارز بهمرور افت کرده و کمتر میشود.
سومین علامت مثبت بازار بورس است که در سه روز ابتدای هفته به روند صعودی بازگشته. جمع این سه عامل موجب شده قیمت دلار وادار به ترک کانال ۲۷ هزار تومان شود و مدام در کانال ۲۶ هزار تومان عقب برود. ما عقیده داریم فردا یا نهایتا روز پنجشنبه شاهد نمایش عدد ۲۵ هزار تومان روی تابلوی صرافیها باشیم.