امروز خبرهایی از تولید پیکان مدل ۵۱ بدون تغییر محسوس نسبت به سال پیش از آن، گزارش اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی درباره ارزانترین و گرانترین شهرهای ایران، قانون لغو مالکیت اراضی موات، سوبسید ۷۰۰ریالی دولت برای هر نفر در سال ۶۰ و تکذیب شایعه گرانی نرخ برخی از کالاها و خدمات دولتی در سال ۱۳۷۰ را میخوانید. و اما چشمگیرترین خبر شاید این مدعای یکی از مدیران سایپا باشد که در اسفندماه ۱۳۹۰ گفته است: ما سعی میکنیم به واسطه تیراژ بالا اجازه ۱۰ میلیونی شدن پراید را ندهیم. ۱۰سال بعد از این اظهارات قیمت پراید از ۱۰۰ میلیون تومان هم گذشته است!
۱۰ اسفند ۱۳۵۰
تولید پیکان مدل ۵۱ بدون تغییر محسوس!
اتومبیل مدل ۵۱ پیکان از دیروز وارد بازار شد. اتومبیلهای مدل ۵۱ در حالحاضر به متقاضیانی واگذار میشود که قبلا خرید آن را «رزرو» کرده بودند. کارخانه اتومبیلسازی ایرانناسیونال امسال در فرم ساختمان ظاهری پیکان ۵۱ به استثنای پنجره جلو تغییر محسوسی نداده است. پیکان مدل ۵۱ از نظر پنجره جلو و کاپوت تغییر مختصری کرده است. به این ترتیب که در مدلهای گذشته ورشوی جلوی کاپوت مسطح بود ولی این قسمت در مدل ۵۱ پیکان مقداری انحنا پیدا کرده و قشنگتر شده است. تغییرات کلی پیکان مدل ۵۱ در قسمت داخلی اطاق آن است.
تهران گرانترین و تربتحیدریه ارزانترین شهر
به موجب گزارش رسمی اداره آمار اقتصادی بانک مرکزی که از مقایسه سطح قیمت کالاها و خدمات مصرفی در ۳۰ شهر ایران تهیه شده است، تهران گرانترین و تربتحیدریه ارزانترین شهر ایران است. گرانترین شهرها بعد از تهران به ترتیب عبارتند از: شهسوار، رشت، آبادان، بندرعباس، بندر بوشهر و اهواز. این مقایسه نشان میدهد؛ در گروه غیرخوراکی (شامل پوشاک و خدمات مصرفی) تهران در بالاترین سطح و گلپایگان در پایینترین سطح قیمت قرار گرفته است. مشهد ارزانترین شهر بزرگ مورد بررسی در این گروه است.
۱۰ اسفند ۱۳۶۰
زمین کسانی که میخواهند بورسبازی کنند مصادره میشود
مهندس گنابادی، وزیر مسکن و شهرسازی درباره قانون لغو مالکیت اراضی موات توضیحاتی داد و گفت: وزارت مسکن بعد از تصویب قانون لغو مالکیت اراضی موات شهری، در هر استان سازمان عمران اراضی تشکیل داد و این سازمانها تا آن روز که قانون زیر سوال رفت، کارشان را به نحو احسن انجام دادند. منتهی اشکالات در رابطه با تفسیر آییننامه است.
پرداخت ۲۸ میلیارد ریال سوبسید قند و شکر
دولت در سال ۶۰ بابت قند و شکر برای هر نفر ۶۵۰ تا ۷۰۰ ریال «سوبسید» پرداخت کرده است؛ «سوبسید» پرداختی در مورد قند و شکر از سوی دولت در سال جاری ۲۸ میلیارد ریال بوده است. کل مصرف قند و شکر در سال ۶۰ به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تن خواهد رسید که در این رابطه ۳۰۰ هزار تن قند و شکر و ۲۰ میلیارد ریال ارز صرفهجویی شده است. دکتر حسین تربتی، رئیسکل سازمان قند و شکر گفت: مصرف واقعی قند و شکر کشور در سال ۱۳۵۸ حدود یک میلیون و ۳۷۴ هزار تن بوده که این مصرف بین سالهای ۱۳۵۰ تا ۱۳۵۸ هر سال حدود سه درصد افزایش داشته است.
۱۰ اسفند ۱۳۷۰
سخنگوی دولت شایعه افزایش قیمتها را تکذیب کرد
حبیبی، معاوناول رئیسجمهوری شایعه گرانی نرخ برخی از کالاها و خدمات دولتی را تکذیب و تاکید کرد: دولت در حالحاضر هیچ تصمیمی برای افزایش نرخ کالاها و خدمات ندارد و در لایحه بودجه سال ۷۱ کل کشور نیز افزایش نرخ بسیاری از کالاها و خدمات منع شده است. وی ادامه داد: تاکنون مواردی از افزایش قیمتها در شورای اقتصاد مطرح شده و شورای مذکور با این موارد مخالفت کرده است. حبیبی خاطرنشان کرد: تاکنون هیچ افزایش قیمتی برای باقیمانده سال ۷۰ و نیز سال آینده در نظر گرفته نشده است. گفتنی است؛ اخیرا شایعاتی مبنی بر افزایش قیمت آب، برق، نفت، بنزین، گوشت، صدور گذرنامه و عوارض فرودگاهی در جامعه شنیده شده است.
۱۰ اسفند ۱۳۹۰
پراید ۱۰ میلیون تومانی نمیشود!
فرامرز طاهری، قائممقام فروش شرکت ساپیا گفت: تمام تلاشمان این است که بازار ملتهب نشود و مشتریان قیمتهای کاذب برای خرید خودرو نپردازند. وی درباره ضرردهشدن پراید گفت: سایپا سعی میکند با تیراژ بالا مانع ضررده شدن محصولات خود شود. در حالحاضر هم به واسطه تیراژ بالا اجازه ضررده شدن پراید را ندادهایم.
وی افزود: قیمت جدید پراید [9 میلیون تومان] به دلیل استانداردهایی است که در آن لحاظ شده وگرنه با فاکتور گرفتن از آنها باید گفت پراید افزایش قیمت خاصی نداشته است. طاهری تاکید کرد: ما سعی میکنیم به واسطه تیراژ بالا اجازه 10میلیونی شدن پراید را ندهیم. شرایط بازار با نمایندگی فرق دارد بهنحوی که برخی مسائل تاثیرگذار در آن از سوی ما قابلکنترل نیست.