به گزارش بنکر (Banker)، از نگاه آنها مجموع اخبار از مذاکرات هستهای و روابط ایران و غرب، مثبت بود و همین موضوع موجب شد معاملهگران شانس از میان رفتن تحریمها را جدیتر بگیرند و در نتیجه، میزان فروشهای بازیگران ارزی بیشتر شود. به گفته فعالان، تغییر علامت بازدهی دلار در هفته گذشته نشانهای از ایجاد وضعیت جدید در بازار ارز بود. با این حال، شماری از معاملهگران اعتقاد دارند در صورتی که دلار بتواند به بالای سطح 27 هزار و 500 تومان برگردد، بازار به سوی افزایشیها متمایل خواهد شد.
مقاومت بزرگ در بازار ارز
هفته گذشته، بازار در هیچ شرایطی توان شکست محدوده ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومانی را از خود نشان نداد. با برخورد به این محدوده، به طور معمول، میزان فروشها در بازار بیشتر میشد. تحلیلگران فنی اعتقاد داشتند برای اینکه تقاضا در بازار ارز به شکل معناداری افزایش پیدا کند، نیاز است که محدوده مقاومتی ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومانی شکسته شود. عامل دیگری که در هفته گذشته سد راه بازیگران افزایشی شد، عدم افزایش نرخ حواله درهم بود. نرخ حواله درهم در هفتهای که گذشت، نتوانست خود را بالای محدوده ۷ هزار و ۵۰۰ تومان تثبیت کند. در صورتی که درهم بالای محدوده یاد شده تثبیت شود، میتواند حتی اسکناس آمریکایی را به بالای سطح ۲۷ هزار و ۵۰۰ تومانی ببرد.
دو نیمه متفاوت روز پنجشنبه
بازار ارز در روز پنجشنبه دو نیمه متفاوت را تجربه کرد. در ساعات ابتدایی روز اوضاع بیشتر به کام فروشندگان بود. افزایش فعالیت آنها موجب شد اسکناس آمریکایی تا محدوده ۲۷ هزار و ۲۰۰ تومانی کاهش پیدا کند. با این حال، با بسته شدن صرافیها و تعطیلی فعالیت بانکها، نوسانگیران در موقعیت خریدار وارد بازار شدند و توانستند قیمت اسکناس آمریکایی را بالا بیاورند. ساعت ۴ بعدازظهر روز پنجشنبه اسکناس آمریکایی در محدوده ۲۷ هزار و ۴۰۰ تومان معامله شد که ۵۰ تومان بیشتر از روز سهشنبه بود. چهارشنبه شب عنوان شده بود که جو بایدن همچنان معتقد است روند دیپلماتیک با ایران بهترین گزینه است و این مساله بر انتظارات بازیگران داخلی اثر داشت. مجموع اخبار سیاسی روزهای اخیر، برخی معاملهگران را به این نتیجه رسانده است که ممکن است، به زودی مذاکرات هستهای از سر گرفته شود.
روز پنجشنبه سکه امامی از مرز 12 میلیونی فاصله بیشتری گرفت. در این روز، فلز گرانبهای داخلی 90 هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای 11 میلیون و 880 هزار تومان رسید. با این افت، بازدهی سکه در هفته گذشته به منفی 6/ 2 درصد رسید. این افت در شرایطی رقم خورد که فلز گرانبهای داخلی دو هفته گذشته، 7/ 1 درصد افزایش قیمت را به ثبت رسانده بود.