به گزارش بنکر (Banker)، این نهاد بینالمللی در ایمیلی رسمی به بانک مرکزی، ضمن ابراز تأسف از سوءبرداشت پیش آمده، عدد اعلامی پیشین را تخمینی مبنیبر فروش از ذخایر «قابل استفاده کشور» اعلام و تخمین خود از «کل ذخایر رسمی ناخالص» ایران را به میزان 115میلیارد دلار اصلاح کرد.
حساسیت نهادهای رسمی اقتصادی به گزارش نهادهای بینالمللی میتواند به بهبود چهره اقتصاد ایران در جهان کمک کند و انتظار میرود که بانک مرکزی با افزایش سطح ارتباطات و رایزنیهای خود در آینده اشکالات دیگری که درخصوص برآوردهای شاخصهای اقتصادی کشور در گزارش صندوق بینالمللی پول وجود دارد، را اصلاح کند.
واقعیت این است که به هر میزان دادهها و اطلاعات اقتصادی شفاف و بهصورت رسمی اعلام شود، به همان میزان تصویری شفافتر از اقتصاد ایران شکل میگیرد و تحلیلگران داخلی و خارجی و نهادهای بینالمللی را از خطاهایی که میتواند چهره اقتصاد کشور را خاکستری و تیره کند، مصون میسازد و جلوی موضعگیریها، اظهارنظرها و برآوردهای غیرمستند و مخدوش را میگیرد.
محرمانه شدن شاخصها و متغیرهای اقتصادی در شرایطی که اقتصاد ایران با فشارهای بیرونی مواجه است، هرچند توجیهپذیر بهنظر میرسد اما استمرار این وضعیت تنها به ابهامها و رازآلود شدن چشمانداز اقتصاد ایران و خطاها و انحرافها در سیاستگذاریها دامن میزند.
در جهانی که نبض اقتصاد دنیا با شفافیت میزند، انتشار نامنظم دادهها و اطلاعات اقتصادی باعث تشدید گمانهزنیها و قرار گرفتن نهادهای تصمیمساز در موضع انفعالی خواهد شد و به همین دلیل دستکم انتظار میرود همه نهادهای اقتصادی، یک تقویم اقتصادی که نشاندهنده روندها و متغیرها و آمارها باشد، را در دستور کار خود قرار دهند و نباید به حداقلها بهدلیل شرایط حساس کشور اکتفا کرد.