در این مقاله با نگاهی به بهترین کارگزاری های بورس به انتخاب سایت آموزش بورس، مهمترین فاکتورهای کلیدی کارگزاری های ایران را با یکدیگر مقایسه می کنیم. کارگزاری های انتخاب شده در این سایت بر اساس معیارهایی مثل داشتن درجه الف در رتبه بندی کارگزاری های بورسی، کیفیت سامانه های آنلاین معاملاتی، بیشترین ارزش بازار و … انتخاب شده اند.
بررسی میزان ارزش خرید و فروش کارگزاری های بورس در خرداد 1401
سازمان بورس و اوراق بهادار تهران هر ماهه رتبه بندی کارگزاری های بورس را از نظر میزان ارزش خرید و فروش (ارزش معاملات) منتشر می کند. این رتبه بندی نشان دهنده این است که هر کارگزاری چقدر از حجم معاملات ماهانه در بورس ایران را به خود اختصاص داده است. رتبه بندی مربوط به کارگزاری ها در خرداد 1401 در شکل زیر قابل مشاهده است.
همان طور که در شکل بالا مشاهده می کنید، بیشترین ارزش معاملات مربوط به کارگزاری مفید است. البته وجود ارزش معاملات بالا به معنای بهتر بودن کارگزاری نیست و شما باید به مواردی که در ادامه مقاله به آنها اشاره می کنیم نیز دقت داشته باشید.
مقایسه قدمت کارگزاری های بورس در ایران
زمان تاسیس کارگزاری ها یکی از نکاتی است که بسیاری از افراد از آن به عنوان عاملی برای نشان دادن کیفیت کارگزاری نام می برند. هر چند قدمت یک کارگزاری به خودی خود فاکتوری برای تعیین عملکرد کارگزای و کیفیت خدمات آن به شمار نمی رود اما با این حال خود نشانهای از میزان تجربه تیم مدیریت آن کارگزاری خواهد بود. به همین دلیل با استفاده از اطلاعات منتشر شده در سایت آموزش بورس، در اولین قدم به بررسی سال تاسیس و میزان قدمت کارگزاری ها با یکدیگر می پردازیم.
همان طور که می بینید کارگزاری مفید با تاسیس در سال ۱۳۷۳، قدیمی ترین کارگزاری در این لیست ده تایی کارگزاری ها به شمار می رود. کارگزاری های مبین سرمایه و نهایت نگر هم با تاسیس در سال ۱۳۸۸ دو کارگزاری هستند که قدمت کمتری نسبت به بقیه دارند.
انتخاب سهام پربازده و سرعت اجرای سفارشات در کارگزاری ها
بنا به گزارش سایت آموزش بورس، شروع فعالیت در بورس ایران با گرفتن کد بورسی و ثبت نام در کارگزاری صورت می گیرد اما مهمتر از آن نحوه انتخاب سهام پربازده در بورس ایران و سرعت کارگزاری در اجرای سفارشات خرید و فروش است. در ادامه به ارتباط این دو موضوع با یکدیگر میپردازیم.
کسانی که نمی توانند تمام وقت خود را صرف پیدا کردن بهترین سهم های بورس کنند می توانند از سبد سهام پیشنهادی ارائه شده در این سایت استفاده کنند. البته استفاده از سبد سهامی به معنای عدم نیاز به یادگیری دانش بورسی نیست. اولین کاربرد دانش معامله گری را می توان در تشخیص سیگنال های معتبر بورسی به کار برد. اگر شما دانش لازم را داشته باشید می توانید سبد پیشنهادی سهام مراجع مختلف را با یکدیگر مقایسه کرده و بهترین آنها را انتخاب کنید و در کارگزاری منتخب خود آن سهم ها را خرید و فروش کنید.
سبدهای معتبر سهامی، پرسودترین سهم ها را به همراه زمان ورود به سهم و خروج از آن به شما نشان می دهند. این سیگنال ها بایستی در دسته بندی های مختلف ارائه شوند مثلا برخی افراد دوست دارند در کوتاه مدت به سود برسند به همین دلیل سیگنال نوسان گیری در بورس برای آنها مفید است اما برخی دیگر دوست دارند در بازده میان مدت به سودهای بزرگتری دست پیدا کنند و همین باعث می شود که سهم های پیشنهادی در بازه میان مدت برای آنها مفید باشد.
خب سوالی که در این جا پیش می آید این است که آیا شما می توانید این سیگنال های بورسی را در نقاط دقیق ورود به سهم و خروج از آن به سرعت خرید و فروش کنید؟
یکی از موارد مهمی که به هنگام انتخاب یک کارگزاری برتر باید به آن دقت داشته باشید، عدم اختلال در سامانه های آنلاین و تعداد این سامانه ها است. در قسمت بعدی به بررسی سامانه های آنلاین کارگزاریهای بورس ایران می پردازیم.
مقایسه کارگزاری های بورسی از نظر تعداد سامانه های آنلاین
پیش از هر چیز باید به این نکته اشاره کنیم که گاهی این اتفاق در بازار بورس ایران می افتد که سامانه مرکزی سازمان بورس دچار اختلال شده و امکان خرید و فروش سهام دچار مشکل می شود. به جز این مورد، سامانه های آنلاین کارگزاری هم ممکن است دچار اختلال شوند. اختلال در سیستم یککارگزاری می تواند ضرر زیادی به سهامداران وارد کند. فرض کنید در حال خرید سهمی هستید اما با قطع شدن ناگهانی سامانه، شما نمی توانید سفارش خود را ثبت کنید و بعد از وصل شدن سامانه قیمت سهم مورد نظر شما بیشتر شده و حالا مجبورید آن را با قیمت بیشتری بخرید.
این مورد در مورد فروش سهام هم منجر به ضرر سهامداران می شود. فرض کنید قصد فروش سهمی را در مثبت پنج درصد دارید اما با قطع و وصل شدن سامانهها و پس از گذشت مدت زمانی کوتاه ممکن است سهم، صف فروش شده باشد و شما نتوانید آن را به فروش برسانید. بنابراین بهتر است کارگزاریای را انتخاب کنید که تعداد سامانههای آنلاین زیادی داشته باشد تا در صورت قطع شدن یکی از آنها بتوانید از طریق سامانههای دیگر معاملات خود را انجام دهید.
تعداد سامانههای ده تا از کارگزاریهای رتبه الف که ارزش معاملات بالایی دارند، در شکل زیر مشخص شده است.
مقایسه کارگزاری ها از نظر مجوزهای بورسی
به گزارش سایت آموزش بورس، کارگزاری های بورسی در ایران باید مجوزهای لازم را برای انجام معاملات در اوراق بهادار، معاملات مشتقه اوراق بهادار، معاملات کالا، معاملات مشتقه کالا و … را داشته باشند. با استفاده از نمودار زیر می توانید تعداد این مجوزها را با یکدیگر بررسی کنید.
در نمودار بالا فقط تعداد مجوزها مشخص است اما شما می توانید برای این که از نوع این مجوزها و این که هر کارگزاری کدامیک از انواع مجوزها را دارد به سایت آموزش بورس مراجعه کنید.
مقایسه کارگزاری ها از نظر خدمات ارائه شده در باشگاه مشتریان
داشتن باشگاه مشتریان فعال و با خدمات متنوع یکی از معیارهای مهم انتخاب یک کارگزاری است. شاید فکر کنید باشگاه مشتریان اهمیت چندانی در انتخاب یک کارگزاری نداشته باشد اما اگر بدانید برخی از کارگزاریها به مشتریانشان خدمات اعتباری ارائه می دهند تا آنها بتوانند با استفاده از اعتبار قرض گرفته شده از کارگزاری به خرید و فروش سهام در بورس ایران بپردازند، نظرتان عوض می شود.
برخی از کارگزاری های بورسی با طراحی مسابقات و در نظر گرفتن جوایز مختلف، فرصتهای جذابی را برای کسب پول در اختیار مشتریانشان قرار می دهند.
در نهایت باید گفت زمانی که از میزان سرعت و کیفیت پاسخگویی کارگزاری مورد نظر خود اطمینان یافتید، در مرحله بعدی باید به سراغ باشگاه مشتریان کارگزاری رفته و از وجود اعتبار معاملاتی برای مشتریان در آن کارگزاری مطمئن شوید.
همان طور که گفتیم هر ماه رتبه بندی کارگزاری ها از نظر میزان ارزش معاملات انجام شده در آنها توسط سازمان بورس منتشر می شود. هر چند وجود ارزش معاملات بیشتر در کارگزاریهای ایرانی دال بر کیفیت آنها نیست اما شما می توانید با مراجعه به سایت سازمان بورس از رتبه بندی ماهانه کارگزاری ها از نظر ارزش معاملات مطلع شوید.