شاخص فلاکت یک نماگر ترکیبی است که از حاصل جمع نرخ تورم و نرخ بیکاری به دست میآید. در این گزارش شاخص فلاکت در زمستان ۱۴۰۲ بررسی شده است.
به گزارش بنکر (Banker)، این شاخص به طور کلی وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم را نشان میدهد و هر چه سطح آن بالاتر باشد به معنای نامطلوبتر بودن اوضاع است.
این شاخص به نحو احسن نمیتواند تغییرات وضع معیشتی مردم را منعکس کند چرا که همواره سطح تورم بالا وجود دارد و این تداوم، شاخص فلاکت را در سطوح بالای 50 نگه داشته است.
از میان 31 استان کشور، شاخص فلاکت برای 21 استان در زمستان 1402 بالاتر از میانگین کشوری است.
به بیان دیگر، 21 استان شاخص فلاکتی بالاتر از 49.3 را به ثبت رساندهاند. در مقابل، این شاخص تنها برای یک استان کمتر از 43 است.
طبق گزارش اکوایران، مقایسه شاخص فلاکت در زمستان سال گذشته با پاییز همان سال نشان میدهد که این شاخص در 29 استان کاهش یافته و تنها در دو استان افزایشی بوده است.
بالاترین شاخص فلاکت در استان کرمانشاه و پایینترین آن در استان تهران به ثبت رسیده است.
استان کرمانشاه در حالی طی زمستان بالاترین شاخص فلاکت را به خود اختصاص داده که در پاییز در جایگاه چهارم قرار داشته است.
کرمانشاه و کردستان، صدرنشینان شاخص فلاکت در زمستان 1402
از میان 31 استان کشور، بالاترین شاخص فلاکت زمستان سال گذشته 62.4 واحد بوده که به نام استان کرمانشاه ثبت شده است.
شاخص فلاکت یک نماگر ترکیبی است و از جمع نرخ تورم و نرخ بیکاری به دست میآید. در این گزارش، تورم سالانه استانها با نرخ بیکاری زمستان هر استان جمع شده است.
به همین دلیل به طور کلی این شاخص میتواند وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم را منعکس کند.
رتبه اول در ردهبندی استانی این شاخص در حالی به کرمانشاه تعلق گرفته که این استان در فصل پاییز از نظر شاخص فلاکت در رتبه چهارم بین استانها قرار داشته است.
در جایگاه دوم، استان کردستان قرار گرفته که شاخص فلاکت آن 60.8 واحد به ثبت رسیده است.
استان یزد و استان لرستان نیز به ترتیب در جایگاه سوم و چهارم قرار گرفتهاند و شاخص فلاکت آنها بین 58 تا 56 واحد برآورد شده است.
استانهایی که از آنها نام برده شد به همراه 17 استان دیگر، شاخص فلاکتی بالاتر از میانگین کشوری را رقم زدهاند. این شاخص در کل کشور طی زمستان سال گذشته 49.3 ثبت شده است.
در مقابل، 10 استان شاخص فلاکتی کمتر از کل کشور دارند و جلوتر از همه آنها، استان تهران ایستاده است.
این استان با ثبت شاخص فلاکت 42.8 واحدی، کمترین سطح این نماگر را میان سایر استانهای کشور به خود اختصاص داده است.
همچنین این استان در پاییز سال گذشته نیز کمترین شاخص فلاکت را میان استانهای کشور داشته است.
از پاییز تا زمستان؛ تغییر جای استانها در نقشه فلاکت
مقایسه شاخص فلاکت در زمستان 1402 با پاییز همان سال نشان میدهد که این شاخص تنها در دو استان کرمانشاه و کردستان افزایش یافته و در سایر استانها کاهشی بوده است.
برای مثال، شاخص فلاکت کرمانشاه 1.4 واحد نسبت به پاییز افزایش داشته است.
همانطور که پیش تر به آن اشاره شد، در پاییز بالاترین شاخص فلاکت مربوط به استان چهارمحال و بختیاری بوده است.
این استان در زمستان با کاهش 8.2 واحدی شاخص فلاکت روبرو شده و همین سبب شده تا جایگاه آن از رتبه اول به رتبه ششم سقوط کند.
در مقابل، استان کرمانشاه به دلیل همین افزایش 1.4 واحدی از رتبه چهارم در پاییز، به رتبه اول در زمستان رفته و وضعیت معیشت در آن نامطلوبتر شده است.
از میان سایر استانها، شدیدترین اُفت شاخص فلاکت 10.8 واحد بوده که مربوط به استان سیستان و بلوچستان است.
با تجربه این کاهش، رتبه این استان از 7 در پاییز سال قبل به 26 در زمستان بهبود یافته است. باید توجه داشت که این ردهبندی از شاخص فلاکت بالا به کم صورت گرفته و هر چه رتبه استانها بالاتر باشد وضعیت آنها بهتر شده و نشان میدهد که شاخص فلاکت در آنها کاهش یافته است.
سلام . برادرم برای دکترا رفته کشورهای خارجی چرا تلگرام را مسدود کردید که نتوانم جویای حال برادرم باشم. مگر شما مسلمان نیستید.من کارگربازنشسته هستم پول رهن خانه ندارم خجالت بکشید. چرا سازمان تامین اجتماعی حقوق من را زیاد نکرده
ایران فقط یعنی تهران .اونم نه همه جای تهران بالاشهر
بقیه .دیگه مهم نیستن