فقیرترین کشورهای جهان در نظام رتبهبندی چهار دستهای بانک جهانی بهعنوان اقتصادهای کمدرآمد طبقهبندی میشوند.
به گزارش بنکر (Banker)، این رتبهبندی بر اساس درآمد ناخالص ملی (GNI) سرانه هر کشور محاسبه میشود که معیاری از کل درآمد کشور تقسیم بر جمعیت آن است.
درآمد ناخالص ملی مشابه سرانه تولید ناخالص داخلی (GDP) است که بهصورت مجموع ارزش ناخالص اضافه شده توسط همه تولیدکنندگان مقیم در اقتصاد به اضافه هرگونه مالیات بر محصول منهای یارانه تقسیم بر جمعیت کشور بهدست میآید.
همچنین درآمد ناخالص ملی و تولید ناخالص داخلی ارزش دلاری همه کالاها و خدمات تولید شده در یک کشور معین را اندازهگیری میکنند.
اما اولی شامل درآمد به دست آمده از طریق منابع بینالمللی، همچون سرمایهگذاریهای خارجی یا داراییهای املاک و مستغلات نیز میشود.
در گزارش imna آمده است: درآمد ناخالص ملی معیار کمی دقیقتری از سلامت اقتصادی یک کشور در نظر گرفته میشود و برای تعیین فقیرترین کشورهای جهان مورد استفاده قرار میگیرد.
بوروندی
بوروندی با بیش از ۱۳.۲ میلیون نفر جمعیت فقیرترین کشور جهان است.
این کشور با نرخ ۲.۸۷ درصد در حال رشد است که آن را به یکی از سریعترین کشورهای جهان در زمینه رشد تبدیل میکند.
بنابراین بوروندی با خطر افزایش جمعیت مواجه است.
بزرگترین صنعت این کشور کشاورزی است که ۳۲.۹ درصد از تولید ناخالص داخلی آن را تشکیل میدهد و بیش از ۷۰ درصد از جمعیت را به کار میگیرد.
با این وجود حدود ۴۰ درصد از مردم آن به غذای کافی دسترسی ندارند و ازدیاد جمعیت میتواند این موضوع را تشدید کند.
بروندی همچنین با آموزش محدود، فساد گسترده و جنگ دستوپنجه نرم میکند.
جمهوری آفریقای مرکزی
درآمد ناخالص ملی در جمهوری آفریقای مرکزی ۹۸۰ دلار است که آن را به دومین کشور فقیر تبدیل میکند.
این کشور نیز با مشکل جمعیت به سرعت در حال رشد در عین برخورداری از اقتصادی ضعیف مواجه است.
بسیاری از شهروندان جمهوری آفریقای مرکزی برای مراقبت از خانواده خود کشاورزان معیشتی هستند و کشاورزی بیش از نیمی از تولید ناخالص داخلی کشور را تشکیل میدهد.
در حالی که الوار و الماس بیشترین سود این کشور را تشکیل میدهند، هیچ بخشی از این درآمد به شهروندان تعلق نمیگیرد.
سودان جنوبی
کشور سودان جنوبی با درآمد ناخالص ملی ۱۰۴۰ دلار سومین کشور فقیر جهان است. سودان جنوبی با رقم ۳۸۵ کمترین امتیاز شاخص توسعه انسانی (HDI) را در جهان دارد.
این شاخص شامل اندازهگیری میانگین پیشرفت در توسعه انسانی در شاخصهایی همچون امید به زندگی، تحصیلات، درآمد و موارد دیگر میشود.
این کشور یکی از کشورها با بالاترین میزان مرگومیر مادران در جهان است، اکثر خانههای آن فاقد برق یا آب لولهکشی هستند و جادههای آسفالتشده در آن رایج نیست.
جمهوری دموکراتیک کنگو
جمهوری دموکراتیک کنگو دارای درآمد ناخالص ملی هزار و ۱۱۰ دلار است که آن را به چهارمین کشور فقیر تبدیل میکند.
این کشور با رشد سالانه ۳.۲۶ درصدی جمعیت نسبت به ۱۰۲ میلیون نفر فعلی، یکی از سریعترین کشورهای در حال رشد جهان محسوب میشود.
رشد سریع جمعیت با تشدید نرخ بالای سوءتغذیه، فقدان مراقبتهای بهداشتی مدرن و آموزش ضعیف همراه است.
علاوه بر آن جمهوری دموکراتیک کنگو با بیثباتی سیاسی و درگیری مواجه و نرخ فقر در آن ۶۳.۹ درصد است.
سومالی
سومالی با درآمد ناخالص ملی هزار و ۲۴۰ دلاری، پنجمین کشور فقیر جهان محسوب میشود و مانند دیگر کشورهای لیست جمعیت آن به سرعت در حال رشد است.
با وجود بیش از ۶ تولد از هر زن، نرخ باروری در سومالی ۳.۳۲ محاسبه شده است.
این امر وضعیت سلامت ضعیف و بیثباتی کشور را وخیمتر میکند.
سومالی با مسائل متعدد دیگری مانند حکمرانی ضعیف، درگیری داخلی، زوال اقتصادی و فقر مواجه است و حدود ۷۰ درصد مردم آن زیر خط فقر زندگی میکنند.
خودتون دارید کشورتان رو خراب می کنید با این حرف ها
به گفته خود اقتصاددانان ایران وبعضی مسوولین،۷۵درصد مردم زیر خط فقرند.وقتی نه پس اندازی داریم و حقوقمان نیمه ماه تموم میشه یعنی جزو فقیرترین های جهانی.یه سری افراد نگاه به خودشون میکنند که هیچ کاری برا کشور نمیکنند وحقوق بالای ۲۵۰۰۰۰۰۰ میگیرند،حالا غیراز یه سری مزایای دیگه مثل بیمارستان مجانی یا سفرهای کم هزینه.بعد میگند ایران مردمش دررفاهند.
افسوس درامد کشور زیاد ودربدبختی زندگی میکنیم هزینه تحصیل فرزندان امرار معاش سخت شده
کشور فقیری نداریم،ولی فقیرترین مردم جهان ایرانیان هستن…
اول ایران که باتوجه به ثروت زیاد ولی همش تو جیب اشخاص خاص میره. نمونش چای دبش. دکل نفتی…
پس ایران کو
معلوم و مشخص هست که ایران اول است
ایران در آمد خالصش زیاد است اما کجا میره معلوم نیست
بنظرم اول ایرانه والا بدبختر از خوده من نیس موجودی صفر فقط نفس میکشم ن کاری ن پولی
ایران چی
ما بدبخترین ملت دنیا شدیم چون با ثروت فقیرانه زندگی کردیم ،چون ندانسته خودمون بدام بلا انداختیم ،وخود کرد را تدبیر کو ،
ایران خیلی خیلی از سومالی پایین تره ،وقتی 12ساعت کار میکنیم حقوق یک ماهم پول اجاره خانه نمیشه قطعاً مافقیرترین کشور هستیم
ایران از لحاظ بی ارزشی پول الحمدلله در صدر جدول جهانی قرار دارد،وباعث بسی مباهات برای مسوولان کار کشته وکار بلد و اقتصاددان است. مرحبا به کشور پراز تاریخ کهنمان.
تو یه کشور پر جمعیت نام ببر فقر گسترده نداشته باشه
خود امریکا کلی فقیر دار ، هند ، چین که کلا روستاش بدبخت هستند . حاشیه نشین شهرها و غیره
تو یه خانواده پر جمعیت که پدر خانواده کارگر باشه امکان نداره. بچه ها نداری نکشن این خیلی واضحه
ای خاک بر سرت زیور با این که هم چیز داریم ولی بدبختیم یعنی اندازه افقانیها نشدیم .اونا بهترین ماشین سوار میشن .اون وقت ماچی تولید ملی پراید یا گیروک داریم خراب بشن این گار خانه های تولید ملی که بدبختمان کرد
یقینا بعد یا قبل سومالی ایران هست .
از خجالت حذف شده
کشور های فقیر،دلایل مختلف که باعث میشه مردم درتنگنا فقرفلاکت امرارمعاش کنند یکی از اصلی ترین دلایل بی کفایتی وبی لیاقتی وفقدان مدیریتی،واختلاسهای،نجومی،وچپاول وغارتگری اموال عمومی توسط دولت آن کشور،عوامل دیگری که سبب فقیر شده توزیع ناعادلانه ثروت ملی،وبی عدالتی درپرداخت حقوق کارمندان و کارگران و بازنشستگان وبی توجهی به معیشت مردم وناتوانی در کنترل قیمت کالاهای اساسی وعدم توجه به وضعیت معیشتی آحاد جامعه ،ونداشتن قانون جامع بازدارنده درامورات مسؤلان مربوطه اقتصادی که در سطوح کلان تصمیم گیری های نابجا زندگی مردم را به چالش کشیده ومردم را خار ذلیل کرده
ایران
ایرانم اضافی کنید . ریطی نداره چقدر ذخایر داره . مهم ملت ان کشوره ک ایران ملتش از هر کشور فقیرتر و بدبخت هس ک با کار کردن هم با شکم پر نمیتونه بخوابه
ایران مگه میشه
چرااسم افغانستان توش نبود، بااین وضع کاروباروزندگیش
یعنی افغانستان حالا از کشور های انکشاف یافته و ثروتمند محسوب میشود😂
با این وجود مسعولان در ایران دنبال فرزند آوری زیاد هستند فرزند آوری زیاد چیزی جز افزایش فقرنیست
کشورهای بافرهنگ ومتمدن الکی وبی خود فرزند نمی آورند مسعولین ما فکر می کنند هر چه قدر جمعیت بیشتر باشد برای عمور دفاهی بهتر است این درحالی است که جمهوری دموکراتیک کنگو با ۱۰۴ ملیون نفر جمعیت کشور پرجمعیت
وفقیری است که به علت فقر وفرهنگ ضعیف جنگ داخلی درآن رواج دارد ومردم به علت فقر فرهنگی ومالی توانایی دفاع از کشورشان را ندارند به علاوه اینکه جنگ ودفاع امروزه مدرن شده وجمعیت ملاک چندانی نیست بلکه سلاح مدرن ومحصولات دفاعی مدرن این وضیفه را به عهده خواهند داشت به عنوان مثال اسرائیل با ۹ملیون جمعیت به راحتی با امکانات قوی وزیاد می تواند به راحتی جمهوری دمکراتیک کنگو راشکست دهد امروزه کشور های ثروت مند پائین ترین نرخ رشت را دارند چون می خواهند با تثبیت فرهنگ خوب دقت بیشتر در بهداشت جمعیت فعلی افزایش کیفیت آموزشی به دلیل کاهش کمیت زندگی ورفاه خود را ارتقاع دهند واز مردم کشورهای فقیر به عنوان کارکران خود بهر ببرند با ابزار پول وثروت جمعیت کمتر زندگی بهتر
سلام . مطلب فوق العاده عالی بود ولی یه مقدار املا کارکن .
کشور ایران با سو مدیریت و ناکارمدی مدیران در چند سال اینده در صدر این جدول قرار میگیرع
اگر محک و معیار رو همون درآمد ناخالص ملی(GNI)وتولید ناخالص داخلی(GDP)فرض کنیم،کشور ما نیز علیرغم داشتن ظرفیتهای بالقوه و برخورداری از ثروتهای خدادادی و غیره ولی متاسفانه بدلیل رشد و رواج پدیده ی ویژه خواری(رانت)،فساد گسترش یافته در سطوح مدیریتی ،اشغال مناصب تصمیم گیری توسط کوتوله های فکری و فقدان سازوکارهای پیشگیرانه از فساد،تمامیت خواهی عناصر ایدئولوژیک فاقد تخصصهای کاربردی در اکثر مناصب حکمرانی و در یک کلمه وجود زیرساختهای فشل و ناکارامد،نتیجه اش همین وضعیتی است که همه شاهدیم..!
اما من تو هر کانال یوتیوب میرم میگه اسرائیل از نظر نظامی از حماس شکست خورده
در ضمن مردم ایران بیشتر به خاطر تغییر اولویتهای زندگی بچه دار نمیشن نه اقتصاد تو قشر مرفه هم سن ازدواج بالا و بچه دار هم نمیشن
با نون بخور سیرشی