به گزارش بنکر (Banker)، وام ازدواج در سال 1401 به 120 ميليون تومان رسيده و عروس و دامادهاي زير 23 و 25 سال نيز ميتوانند 150 ميليون تومان وام ازدواج بگيرند. اما جز اين وام، فرزندان بازنشستگان نيز ميتوانند وام ازدواج دريافت کنند.
فرزندان بازنشستگان ميتوانند به غير از وام ازدواج، به واسطه بازنشستگي قيم خودم وام بگيرند. ميزان وام ازدواج بازنشستگان 25 ميليون تومان تعيين شده و به 1500 نفر از متقاضيان تخصيص مييابد. وام ازدواج با نرخ سود 10 درصد ارائه ميشود و اقساط بازپرداخت آن در 60 ماهه خواهد بود. کساني مشمول دريافت وام ازدواج خواهند بود که حداقل 10 ميليون ريال خالص دريافتي آنها باشد و عقدنامههايي براي دريافت وام پذيرفته ميشوند که در سالجاري باشند
همچنين تسهيلات وام ازدواج فقط به اولين ازدواج فرزند يا نوه تحت تکفل بازنشسته (يا وظيفهبگير يا فرزند همسر وظيفهبگير) تعلق خواهد گرفت؛ مشروط بر آنکه ازدواج اول زوجين نيز باشد که براي هر شماره دفتر کل تنها يک وام اختصاص خواهد يافت و در صورتي که درخواست وام ازدواج براي يک شخص از سوي دو بازنشسته طرح شود (مثلا پدر و مادري که هر دو بازنشسته صندوق بازنشستگي کشوري باشند و هر دو درخواست وام براي ازدواج فرزندشان را مطرح کنند)، فقط يک وام ازدواج به آنها اختصاص مييابد و اگر بازنشسته يا وظيفهبگيري در دورههاي پيش موفق به دريافت وام ازدواج براي يکي از فرزندانش شده باشد، در اين دوره امکان دريافت وام نخواهد داشت همچنين وام ازدواج مشمول بيمه عمر مانده بدهکار خواهد بود و هزينه آن بر عهده متقاضي است.
متقاضياني که در دورههاي قبل ثبت نام کرده بودند ولي وام به آنها اختصاص نيافته بود، صرفا نسبت به تکميل اطلاعات و مدارک اقدام کنند که پس از ثبت نام متقاضيان براي دريافت وام ازدواج، صندوق بازنشستگي درخواستها را بنا بر اولويت (همچون ميزان حقوق بازنشسته، ميزان مانده حقوق و تعداد تسهيلاتي که قبلا دريافت شده) طبقهبندي کرده و پس از آن وام ازدواج به حساب حقوقي واجدان شرايط واريز ميشود البته بررسيها نشان ميدهند که اين روزها زمان ثبت نام وام به پايان رسيده اما احتمالا درگاه ثبت نام اين وام به زودي بازگشايي ميشود.