به گزارش بنکر (Banker)، فلز گرانبهای داخلی با قرار گرفتن بر سکوی ۱۱ میلیون و ۷۲۰ هزار تومانی در آخرین روز معاملاتی، نزدیک به ۱۷ درصد از ارزش خود را طی ماه گذشته از دست داد. آخرین بار در آذر ۹۷ بود که بازار چنین ریزشی را تجربه کرده بود.
برخی فعالان، افت سنگین در بازار سکه را به فرار بزرگ معاملهگران نسبت میدهند و معتقدند با تغییر روند انتظارات در این بازار، بسیاری از سرمایهگذاران تصمیم گرفتند که از بازار فلز گرانبهای داخلی خارج شوند.
«دنیای اقتصاد» در سرمقاله ۲۳ مهرماه با عنوان «ریسک سفتهبازی سکه و دلار» هشدار داده بود که این دو بازار از قیمتهای واقعی خود فاصله گرفتهاند و پیشبینی کرده بود که پس از حذف ریسک غیراقتصادی، با ریزش شدید مواجه شوند. جدا از سکه و دلار، پرونده بورس تهران هم در دومین ماه پاییز با افت ۷/ ۴ درصدی شاخص کل بسته شد تا این نماگر سهام برای چهارمین ماه پیاپی به حرکت در مسیر کاهشی ادامه دهد.
معاملهگران سکه برای اولین بار طی یک سال گذشته در برابر بازدهی ماهانه این فلز گرانبها علامت منفی را ثبت کردند. سکه از اواخر مهر در مسیر کاهشی قرار گرفت و در آبان ماه با سرعتی فزاینده راه خود را به سوی کانالهای پایینتر باز کرد. سکه در آخرین روز کاری آبان ماه هم ۳۰ هزار تومان از ارزش خود را از دست داد و به بهای ۱۱ میلیون و ۷۲۰ هزار تومان رسید.
با این افت، میزان بازدهی فلز گرانبهای داخلی در آبان ماه به نزدیک ۹/ ۱۶ درصد رسید. چنین کاهشی موجب شد بخشی از افزایش شدید دوماه شهریور و مهر جبران شود و سکه که در صدر جدول بازدهی ماهانه مهر قرار گرفته بود، به قعر جدول آبان ماهی برود. سکه در مهرماه، نزدیک به ۸ درصد افزایش قیمت به ثبت رساند و در آبان دو برابر این رشد را از دست داد. نکته مهم دیگر این بود که افت قیمت سکه در آبان به روند ۱۲ ماه افزایش پیاپی این فلز گرانبها خاتمه داد. چنین آمارهایی نشان میدهد معاملهگران بزرگ سکه در آبان ماه تصمیم به خروج از این بازار گرفتند و فرار آنها، زمینهساز افت سنگین این فلز گرانبها شد.