اول اینکه؛ حضور خریدار (مسافر) الزامی است. دوم اینکه؛ اصل کارت ملی جدید هوشمند یا اصل شناسنامه و اصل برگه تعویض کارت ملی باید ارائه شود. شرط سوم، ارائه مدارک مسافرتی اعم از بلیت، گذرنامه و ویزاست و دو شرط دیگر نیز به مالکیت سیمکارت و کارتبانکی به نام متقاضی مربوط میشود.
در این میان برخی از صرافیها اصل بلیت مهرشده در ایرلاین یا نمایندگی فروش ایرلاین را به همراه کپی آن مطالبه میکنند و برخی نیز ارائه اصل فیش واریز عوارض خروج از کشور را ضروری میدانند.
نکته دیگر اینکه طبق اعلام بانک مرکزی، هر ایرانی در سال میتواند یکبار برای خرید ارز مسافرتی اقدام کند و سهمیه اختصاص یافته به هر کد ملی نیز سالانه 2200یورو یا معادل آن به سایر ارزهاست؛ اما در جریان فروش ارز مسافرتی، صرافیهای مختلف سقف پرداخت ارز مسافرتی برای ارزهای غیریورو را سلیقهای انتخاب میکنند و مثلا برای دلار از 2000 تا 2300دلار پرداخت میکنند. همچنین برخی از صرافیها، معیارهای منحصربهفردی برای تعیین نوع ارز پرداختی به مسافران دارند و مثلا به مسافران ترکیه فقط لیر میفروشند و به مسافران کشورهای اروپایی نیز فقط یورو اختصاص میدهند این در حالی است که صرافیهای زیادی میگویند؛ اگر اسکناس ارز داشته باشند، به همه متقاضیان فقط دلار میدهند.
یکی از صرافیهای فعال بازار ارز فردوسی که البته خود به بهانه اتمام ذخایر اسکناس دریافتی از بازار متشکل، فروش دلار ندارد، میگوید: صرافیهایی که لیر یا یورو و سایر ارزها را بهصورت اجباری به مسافر میفروشند، از محل ذخایر داخلی خود این ارز را اختصاص میدهند و این رویه ربطی به سازوکار فروش ارز مسافرتی ندارد.
نکته دیگر نیز اینکه صرافیها با یک ابلاغ نانوشته از سوی متولیان بازار ارز، فقط به مسافرانی ارز میفروشند که در نهایت سه چهار روز تا تاریخ پرواز آنها زمان مانده باشد و از مسافرانی که تاریخ سفر آنها دورتر است، میخواهند که یکی دو روز قبل از پرواز برای دریافت سهمیه ارز مراجعه کنند.