ابوالفضل روغنی، عضو اتاق بازرگانی، در حمایت از سیستم تکنرخی شدن ارز تأکید کرد که این رویکرد میتواند به بهبود وضعیت اقتصادی کشور کمک کرده و زمینه سوءاستفاده فرصتطلبان را محدود کند.
به گزارش بنکر (Banker)، روغنی به ضرورت حذف ارز نیمایی و پیشبرد سیستم تکنرخی ارز اشاره کرده و گفت: نظام ارزی گذشته موجب هدر رفت منابع کشور شده است.
بهگونهای که منابع ارزی تحت فشار قرار گرفته و اکنون لازم است که کشور به یک نظام تکنرخی ارز برسد تا مسئولان بتوانند قیمت ارز را بر اساس عرضه و تقاضا تعیین کنند.
هرچند که در کوتاهمدت، این رویکرد ممکن است به افزایش قیمتها منجر شود، اما در بلندمدت به نفع منافع ملی و اقتصاد کشور خواهد بود.
وی ادامه داد: در حال حاضر، ما با نرخهای متعدد ارز مواجهایم که برخی از آنها رانتی هستند و به سوءاستفاده برخی افراد از این وضعیت دامن زدهاند.
اگر به سمت نظام تکنرخی ارز حرکت کنیم، قطعاً منابع ملی در مسیری مثبت قرار خواهد گرفت، اما باید توجه داشته باشیم که در کوتاهمدت، جامعه با مشکلات اقتصادی و افزایشی در قیمتها روبهرو خواهد شد.
روغنی با اشاره به ضرورت بررسی تأثیر ارزهای رانتی بر معیشت مردم، اظهار داشت: این نوع ارزها به ندرت به بهبود معیشت کمک کردهاند و بیشتر، فرصتطلبان از آن بهرهمند شدهاند.
وی همچنین خاطرنشان کرد: در هیچ کجای دنیا به اندازه کشور ما سیستم چند نرخی ارز مشاهده نمیشود و این وضعیت فرصتی برای سوءاستفاده ایجاد کرده است.
لذا، نیاز است که به سمت نظام تکنرخی ارز حرکت کنیم، اما باید در نظر داشت که مردم در کوتاهمدت به دلیل افزایش هزینههای ناشی از حذف ارز نیمایی تحت فشار قرار خواهند گرفت.
بنابراین، دولت باید برنامههای لازم را برای حمایت از اقشار ضعیف و متوسط جامعه در نظر بگیرد.
روغنی افزود: حذف ناگهانی ارز نیمایی تخصیص داده شده به اقلام ضروری مانند دارو، میتواند آسیبهای جدی به دنبال داشته باشد.
در حال حاضر، این بسترها آماده نیست و نهادهایی مانند وزارت بهداشت باید زمینههای دسترسی آسان مردم به دارو و کالاهای ضروری را فراهم کنند تا از سوءاستفادهها جلوگیری شود.