به گزارش بنکر (Banker)، از نظر این گروه تقاضای فیزیکی برای اسکناس دلار در بازار وجود ندارد و حجم معاملات نقدی بسیار پایین آمده است. تقاضا برای خرید ارز به منظور مسافرت به کشورهای خارجی نیز دیگر تقریبا در بازار وجود ندارد. در کنار این، آنها باور دارند معاملات حوالهای نیز به دلیل سخت شدن جابهجایی کالاها کاهش یافته است. در واقع دستهای از بازیگران ارزی عنوان میکنند که هم تقاضای نقدی در بازار کاهش یافته است و هم تقاضای حوالهای نمیتواند به اندازه گذشته باشد.
در این میان، آنها دلیل رشد قیمتی دلار را در عامل هیجانات جستوجو میکنند و اعتقاد دارند به دلیل نگرانیهایی که به واسطه گسترش ویروس کرونا ایجاد شده است، سفتهبازان توانستهاند با ایجاد هیجان و خریدهای فردایی دیگر بازیگران را نیز به خرید ارز ترغیب کنند.
با این حال، دسته دیگری از فعالان بازار باور دارند رشد کنونی قیمتها از عوامل بنیادی نیز پشتیبانی میشود. به گفته آنها، کاهش شدید قیمت نفت یکی از مهمترین متغیرهای بنیادی است که انتظارات افزایشی را در بازار ارز و سکه بالا برده است. ادامه تحریمها و کسری بودجه دو نگرانی دیگری هستند که از نظر برخی فعالان، افزایشیها را به رشد بیشتر قیمت امیدوار کرده است. در این میان برخی فعالان اعتقاد دارند در صورتی که نرخ سود بانکی نیز کاهش پیدا کند، احتمال افزایش خرید ارز و سکه وجود دارد.
در چنین شرایطی بیشتر معاملهگران باور دارند یکی از مهمترین عواملی که موجب شده است رشد دلار بهصورت آرام و نه با سرعت زیاد صورت بگیرد، هیجانی است که این روزها در بازار سهام وجود دارد. از نظر این گروه در صورتی که شاخص کل بورس تغییر مسیر دهد، احتمال افزایش نوسان در بازار ارز و سکه بیشتر میشود.
برخی از معاملهگران فنی بازار نیز به عوامل دیگری اشاره میکنند که انتظار افزایشی را در آنها تقویت کرده است. از نظر آنها بازار در دو ماه گذشته بیشتر گرایشهای افزایشی از خود نشان داده است و تا زمانی که قیمت بالای محدوده ۱۵ هزار و ۸۰۰ تومانی قرار دارد، نمیتوان انتظار افت زیادی را برای قیمت دلار داشت.