به گزارش بنکر (Banker)، دو عامل مهم سبب این اتفاق شده است؛ عامل اول این حقیقت است که با اینکه تعداد واکسنهای تایید شده کرونا هر روز درحال افزایش است و خبرهای خوبی در این زمینه به گوش میرسد اما در افق زمانی کوتاهمدت هنوز در میدان عمل واکسنی برای مقابله با کرونا وجود ندارد و احتمالا ماهها طول بکشد تا واکسن بهدست مردم برسد.
واقعیت شرایط کنونی افزایش سریع تعداد مبتلایان به کرونا در کشورهای مختلف است؛ موضوعی که حتی میتواند سبب رکود اقتصادی دیگری در اقتصادهای بزرگ شود. عامل دیگر نیز مربوط به سیاستهای پولی است که هنوز درحالت انبساطی باقی ماندهاند. هنوز بسیاری از بانکهای مرکزی نرخ بهره هدف را در سطوح پایینی نگه داشتهاند.
مجموع این دو عامل اصلی فعلا سبب شده است تا طلا به نقطه شروع خود در سال ۲۰۲۰ بازنگردد. صعود ۱۸ درصدی طلا از ابتدای سالجاری میلادی تا کنون نیز بیشتر بر پایه اقدامات انبساطی بانکهای مرکزی و بستههای حمایتی بوده است که با افزایش چاپ پول و حجم نقدینگی در نهایت منجر به افزایش تقاضای طلا میشدهاند. اگر مجددا شواهدی برای افزایش تورم وجود داشته باشد مجددا میتوان انتظار افزایش قیمت طلا را داشت.
در نتیجه سیاستهای فدرال رزرو یکی از نقاط تمرکز بازار طلا است. این هفته قرار است صورت جلسه آخرین نشست فدرال رزرو در ماه گذشته نیز منتشر شود؛ گزارشی که تا حدودی افکار و نظرات مقامات بانک مرکزی آمریکا را درباره ادامه یا توقف سیاستهای پولی کنونی را منعکس خواهد کرد.