به گزارش بنکر (Banker)، ادامه مسیر رشد سرسامآور نقدینگی، تزلزل در بازار ارز هرات، افزایش قیمت حواله درهم و بیش از همه افزایش بدبینیها به روند مذاکرات وین مهمترین دلایلی بوده که در این مدت از سوی فعالان این بازار برای روند صعودی دلار نرخ ذکر شده است.
البته عرضه دلار هم در مرداد ماه نسبت به سایر ماههای سال جاری کمتر بود که احتمالا به دلیل تعطیلیها پیدرپی بازار متشکل ارزی باشد نه عدم تمایل سیاستگذار به تزریق ارز.
مهشید داداشزاده، کارشناس و تحلیلگر بازارهای مالی در پاسخ به این سوال به تجارتنیوز این طور توضیح میدهد:« از نیمه دوم اردیبهشت ماه نرخ دلار به آرامی مسیر صعودی خود را آغاز کرده است. عواملی چون کسری بودجه بیش از ۵۰۰ هزار میلیارد تومانی، طولانی شدن روند مذاکرات و عدم نتیجهگیری مطلوب، افزایش نقدینگی و پایه پولی و افزایش روند رشد پول نسبت به شبه پول از دلایل مهم افزایش تورم انتظاری و به مراتب افزایش نرخ ارز بوده است.
در یک هفته اخیر نیز خبرهای کنترل افغانستان و افزایش ناامنیها به واسطه حضور طالبان باعث رشد تقاضای دلار شده است. شکاف حدود ۱۱ درصدی بین دلار سنا و نیما و تصنعی نگه داشتن دلار نیما نشان از رشد دلار آزاد در روزهای آتی خواهد داشت.
همینطور با نگاه تکنیکالی به چارت دلار، مقاومت ۲۶ هزار و ۲۰۰ تومانی محدوده پرعرضه دلار بوده است. اما با چهار برخورد پیاپی، موفق به شکست این محدوده قوی مقاومتی شده است. با توجه موارد مطرح شده درصورت عدم کنترل نقدینگی یا ایجاد نشدن رونید مثبت در مذاکرات، در ماههای آتی شاهد رشد دلار تا مقاومتهای بعدی یعنی ۲۸ و ۳۰هزار تومان خواهیم بود».