به گزارش بنکر (Banker)،در روزهای گذشته نیز به نقل از منابع آگاه اخباری مبنی بر ممنوعیت مجدد معاملات فردایی طلا مطرح شد. معاملات فردایی گونهای از معاملات ارز و طلا است که در آن کالا یا ارزی جابهجا نمیشود و معاملهگران این بازار صرفا بر سر پیشبینیهای خود از نرخ کالای مذکور در زمان تسویهحساب قرارداد میبندند. در صورتی که پیشبینی طرفی از معامله به واقعیت بپیوندد طرف دیگر ملزم است مابهالتفاوت پیشبینی خود با مبلغ روز را به طرف اول پرداخت کند.
در میان انواع مختلف ارز و طلا، طلای آب شده به دلیل عدم وجود اجرت در محاسبات قیمتی، طرفداران بیشتری در معاملات فردایی دارد. روز پنجشنبه نرخ ارز در سامانههای رسمی و مورد تایید بانک مرکزی شاهد افزایش بود. قیمت هر برگ اسکناس دلار در سامانه بازار متشکل با ۱۰۱ تومان افزایش نسبت به نرخ روز چهارشنبه هفته گذشته به رقم ۲۶ هزار و ۲۷۰ تومان رسید.
کریدور قیمتی جدید بازار سکه
قیمت سکه طلا طرح جدید در بازار تهران مجددا افزایش یافت. پس از نوسانات افزایشی نرخ سکه طلا ضرب امامی در ۲ هفته گذشته، قیمت هر قطعه از این کالای سرمایهای روز پنجشنبه ۱۲ خرداد با حدود ۱۰۰ هزار تومان افزایش نسبت به نرخ روز چهارشنبه به رقم ۱۵ میلیون و ۴۰۰ هزار تومان رسید. به عقیده بسیاری از تحلیلگران بازار تهران درصورتی که هر کانال قیمتی را به ۱۰ پله یکسان تقسیم کنیم، کریدور قیمتی جدید نرخ سکه امامی را میتوان حد فاصل کف حمایت ۱۵ میلیون و ۱۵۰ هزار تومان تا سقف مقاومت ۱۵ میلیون و ۵۵۰ هزار تومان دانست.
البته این در صورتی است که در بازار شاخصهای تعیینکننده نرخ سکه(دلار غیررسمی و نرخ اونس جهانی طلا) نوسانات قیمتی قابل توجهی رخ ندهد. بهطور کلی قیمت سکه در بازار تهران برابر است با حاصلضرب ۳ عامل «نرخ دلار غیررسمی»، «نرخ جهانی اونس طلا» و «نرخ تبدیل اونس به وزن سکه» در نتیجه با تغییر نرخ هر یک از عوامل اول و دوم (عامل سوم رقمی ثابت و معادل ۲۳۵۳/۰ است) قیمت سکه نیز میتواند افزایش یا کاهش یابد. روز پنجشنبه نرخ حباب هر عدد از این قطع طلا که اختلاف میان ارزش ذاتی و نرخ روز بازار را نمایش میدهد نیز در محدوده یک میلیون و ۵۸۰ تا یک میلیون و ۶۲۰ هزار تومان محاسبه شد.
تغییر سیاستهای بازدارنده نسبت به معاملات غیررسمی
از ۲۳ فروردین ماه سال جاری و پس از مصداق قاچاق ارز خواندن معاملات فردایی در بازار تهران توسط نهادهای قضایی، زمزمههایی از سفت و سختتر شدن سیاستهای بازدارنده نسبت به معاملات غیررسمی ارز و طلا مطرح شد. این در حالی است که از تاریخ ذکر شده تا کنون اخبار متعددی از دستگیری معاملهگران ارز آزاد و طلا نیز منتشر شده است.
به عقیده برخی از کارشناسان، فعالان بازار آزاد با پیشبینیهای خود در معاملات فردایی به افزایش نرخ ارز و طلا در بازار دامن میزنند، در نتیجه نهادهای بازارساز به کمک دستگاههای قضایی، با جلوگیری هرچه بیشتر از اینگونه معاملات در راستای کاهش نوسانات نرخ ارز و طلا تلاش میکنند. در روزهای گذشته طبق برخی نقلقولها، معاملات فردایی طلا نیز مانند معاملات فردایی ارز ممنوع اعلام شده است.