به گزارش بنکر (Banker)، براساس این پیش بینی، پاندمی بیماری کرونا رشد اقتصادی جهان را به منفی ۳ درصد در سال 2020 می رساند. درحالی که این رقم در سال 2019 مثبت 2.9 درصد بود. این سریعترین رکود اقتصادی از زمان رکود بزرگ دهه 1930 ا ست.
صندوق بینالمللی پول در گزارش خود اعلام کرده است:« بسیارمحتمل است که اقتصاد جهان در سال جاری میلادی بدترین رکود را از زمان رکود بزرگ دهه ۱۹۳۰ تجربه کند. تعطیلی های بزرگی که اعمال شده رشد اقتصاد جهان را به شدت پایین می آورد.»
اگر همه گیری ویروس کرونا در سه ماهه سوم هم ادامه یابد، اقتصاد جهان در 2020، سه درصد راکد می شود و بهبود کندتری در2021 خواهیم داشت که از پیامدهای ورشکستگی ها و بیکاری های طولانی مدت است. شیوع دوباره این ویروس در 2021 باعث تعطیلی های بیشتری شده و 5 تا 8 درصد تولید ناخالص جهان را برای سال آینده میلادی پایین می آورد.به این ترتیب دنیا برای دومین سال پیاپی در رکود فرو می رود.
رشد اقتصادی 4 گروه از کشورها
براساس این گزارش، رشد اقتصادی کشورهای پیشرفته که در سال ۲۰۱۹ برابر با ۱.۷ درصد بوده است به منفی ۶.۱ درصد در 2020 کاهش مییابد. امسال کشورهای پیشرفته بیشترین کاهش رشد اقتصادی را تجربه می کنند.
همچنین اقتصادهای در حال ظهور و در حال توسعه رشد اقتصادی منفی ۱ درصد را در سال جاری میلادی تجربه خواهند کرد. درحالی که سال گذشته این شاخص 3.7 درصد بود.
وضعیت خاورمیانه و آسیای مرکزی نیز منفی است. به طوری که امسال برای این بخش رشد اقتصادی منفی ۲.۸ درصد پیش بینی شده است. سال گذشته رشد اقتصادی خاورمیانه و آسیای مرکزی به 1.2 درصد رسیده بود.
منطقه یورو که رشد اقتصادی ۱.۲ درصد در سال ۲۰۱۹ داشته است با نزول رشد اقتصادی به منفی ۷.۵ درصد در 2020 مواجه خواهد شد.
بهبود نسبی شاخص ایران
این نهاد بین المللی، رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۲۰ را منفی ۶ (منفی ۵.۹۸۵) درصد پیش بینی کرده است؛ که این رقم با وجود منفی بودن، اما نسبت به برآورد این نهاد از رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۹ برابر با منفی ۷.۶ (منفی ۷.۵۸۶) درصد، از بهبود نسبی شاخص خبر میدهد. ضمن اینکه صندوق بین المللی پول در گزارش قبلی خود رشد اقتصادی ایران در سال ۲۰۱۹ را منفی ۹.۴۵ اعلام کرده بود که در گزارش جدید خود، آن را اصلاح کرده است.
پیش بینی رشد اقتصادی 6 کشور
براساس برآوردهای این نهاد بین المللی، رشد اقتصادی امریکا از ۲.۳ درصد در سال ۲۰۱۹ به منفی ۵.۹ درصد در سال ۲۰۲۰ کاهش مییابد.
کشورهای آلمان، فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، ژاپن، انگلیس و کانادا نیز وضعیت مشابهی دارند و رشد اقتصادی تمامی آنها به شدت کاهش یافته و منفی میشوند.
برای ژاپن رشد اقتصادی منفی ۵.۲ درصد پیش بینی شده است. درحالی که سال 2019 با 0.7 درصد مثبت بود.
اما در این میان، برخی بازارهای نوظهور و کشورهای در حال توسعه وضعیت بهتری دارند. برای مثال رشد اقتصادی چین از ۶.۱ درصد در سال ۲۰۱۹ کاهش یافته و به ۱.۲ درصد رسیده، اما منفی نشده است. رشد اقتصادی هند نیز از ۴.۲ درصد در سال ۲۰۱۹ به ۱.۹ درصد کاهش یافته است.
براساس این گزارش، رشد اقتصادی روسیه از ۱.۳ درصد در سال گذشته میلادی به منفی ۵.۵ درصد کاهش یافته است.رشد اقتصادی عربستان نیز از ۰.۳ درصد به منفی ۲.۳ درصد افت خواهد کرد.