معاون مرکز بهبود محیط کسبوکار وزارت اقتصاد اعلام کرد: به دلیل چالشهای موجود در پلتفرمهای خرید و فروش آنلاین طلا، هیأت مقرراتزدایی تصمیم به توقف موقت صدور این مجوزها گرفت.
به گزارش بنکر (Banker)، محمدرضا حاجیجعفری درباره وضعیت پلتفرمهای خرید و فروش آنلاین طلا اظهار کرد: از زمان راهاندازی درگاه ملی مجوز، تعداد 1337 پلتفرم در این حوزه ثبت شده است.
وی گفت: از این تعداد، 261 مورد موفق به دریافت مجوز شده و اطلاعات آنها در درگاه ملی مجوزها موجود است.
وی تاکید کرد: انتقادهایی که به سادگی صدور مجوزها در درگاه ملی وارد میشود، بیاساس است.
زیرا تصویب کاربرگها طبق پیشنهاد مرجع تخصصی انجام میگیرد.
بر اساس قانون، هیأت عالی نظارت بر سازمانهای صنفی کشور بالاترین مرجع برای تعیین شرایط و مدارک صدور مجوزهای صنفی است که پیشنهادات را به هیأت مقرراتزدایی ارائه میکند.
حاجیجعفری ادامه داد: مشکل اساسی این است که کاربرگ مربوط به “سامانه معاملات طلای آنلاین و آب شده و مصنوعات طلا و جواهر”، بهصورت سهلانگارانه و بدون رعایت الزامات امنیتی لازم تنظیم شده بود.
وی خاطرنشان کرد: قبل از ورود هیأت مقرراتزدایی و کمیته طلا به این موضوع، صدور مجوزها به گونهای بود که هر متقاضی تنها با ارائه قراردادی با یک طلافروش قابلیت دریافت مجوز داشت.
این شرایط توجه نهادهای امنیتی را جلب کرد و منجر به توقف صدور مجوزها شد.
معاون مرکز بهبود محیط کسبوکار اظهار داشت: طبق تبصره 2 و 4 ماده 7 قانون اصلاحیه قانون اجرای سیاستهای اصل 44، ایجاد انحصار مجاز نیست و در نتیجه، موقتا صدور مجوزها متوقف شده است تا پروسههای لازم اصلاح شود.
اعلام ضوابط جدید تا ۵۰ روز آینده
وی اشاره کرد: در جلسه 85 هیأت مقرراتزدایی تصمیم به توقف صدور مجوز گرفته شد و به کمیته طلا 50 روز مهلت دادهایم تا ضوابط جدید را تنظیم کند.
مهمترین شرط جدید این است که متقاضی خرید و فروش آنلاین طلا باید معادل آن مقدار در بانک کارگشایی سپرده طلا داشته باشد و همچنین ملزم به ایجاد زیرساختهای امنیتی برای سایت خود خواهد بود.
حاجیجعفری درباره تضاد آماری در مورد پلتفرمهای دارای مجوز خرید و فروش طلا گفت: احتمالاً مواردی بیشتر از 261 مورد ثبتشده، مربوط به پلتفرمهایی است که در سال 99 مجوز گرفته و آن را به شناسایی یکتا در درگاه ملی تبدیل نکردهاند.
این پلتفرمها باید مجوز خود را در درگاه ملی به شکل شناسایی یکتا تبدیل کنند و الزامات جدید کمیته طلا را رعایت نمایند.
وی تصریح کرد: ضابطهگذاری در این حوزه موضوعی حاکمیتی است و مرجع صدور مجوز همچنان اتحادیه کسبوکارهای مجازی خواهد بود.
حاجیجعفری خاطرنشان کرد: دریافت استعلام مثبت از کمیته طلا یا هر مرجع دیگر برای تعیین موجودی طلا در بانک کارگشایی الزامی است و باید از سوی اتحادیه فضای مجازی از مراجع حاکمیتی که توسط وزارت صمت مشخص میشود، صورت گیرد.
وی افزود: اتحادیه کسبوکارهای فضای مجازی به عنوان مرجع نظارت پسینی نیز در این پروسه حضور دارد و نباید از انجام استعلامات نظارتی کوتاهی کرد.
حاجیجعفری در پایان گفت: ضابطهگذاری برای این پلتفرمها با توجه به ملاحظات امنیتی باید توسط نهادهای حاکمیتی انجام شود که تاکنون این اقدام انجام شده و کمیته طلای مرکز توسعه تجارت به همین منظور تشکیل شده است.