اخيراً توفان فروش دلار امريكا در بازار جهاني به راه افتاده است و سرمايهگذاران استراتژيهاي خود را تنظيم كرده و تخصيص و توجه خود را به ساير ارزها افزايش دادهاند.
پشت پرده اين روند، درك جديدي از سياست فدرالرزرو امريكا وجود دارد و بازار پر از انتظارات براي چرخه كاهش نرخ بهره آتي است. اما بايد ديد واكنش و روند بازارها به اين تحولات چگونه است؟
به دنبال آمار ضعيفتر اشتغال ايالات متحده در ماه نوامبر، شركتهاي سرمايهگذاري بهطور پيوسته موقعيت دلار امريكای خود را كاهش دادهاند.
در نتيجه، اين منجر به قابل توجهترين جريان خروجي خالص ماهانه در نزديك به يك سال شد. در نتيجه، شاخص دلار امريكا، چالشبرانگيزترين ماه خود را در سال گذشته تجربه كرد.
بهطور كلي، باور غالب در بازار اين است كه اين الگو صرفاً يك نوسان كوتاهمدت نيست، بلكه پاسخي عميق به سياستهاي فدرالرزرو و چشمانداز وسيعتر اقتصاد جهاني است.
در حال حاضر تمركز بر تقويت ين ژاپن در بازارهاي جهاني است. عليرغم كاهش تقريباً 12 درصدي ارزش آن در اوايل سال جاري، احياي مجدد آن در ماه نوامبر تا حدودي تسكين يافته است. خوشبيني سرمايهگذاران نسبت به ين افزايش يافته است كه تا حدي به دليل پيشبيني تعديلهاي بالقوه در سياست نرخ بهره منفي بانك ژاپن تقويت شده است.
اين تغيير در شتاب براي ارزش ين، فعالان بازار در سراسر جهان را مجذوب خود كرده است.در زمانهاي اخير، جريان سرمايه به بازارهاي نوظهور افزايش يافته است كه عمدتاً تحت تأثير كاهش دلار بوده است.
اين مزيتهاي دوگانه دارد كه بازپرداخت بدهيهاي دلاري را براي اين بازارها تسهيل ميكند و تأثير مثبتي بر قدرت كلي آنها پيشبيني ميكند.
با اين حال، نگرانيهاي ژئوپليتيكي سرمايهگذاران را دچار وقفه كرده است. اشتياق براي برخي از كشورهاي با ثبات سياسي مانند مكزيك و برزيل. اين اختلال بهويژه علاقه آنها را بيقرار كرده و چشمانداز ظريفي را براي تفكر در بازار ايجاد كرده است.
سيگنالهاي سياست فدرال رزرو
اجماع غالب در بازارهاي مالي بر روي كاتاليزور اصلي افزايش اخير فشار فروش بر دلار امريكا متمركز است كه با توجه به نشانههايي از سوي نمايندگان فدرال رزرو مبني بر تعويق بالقوه در افزايش نرخهاي بهره و بررسي احتمالات كاهش نرخ را نشان ميدهد.
بهطور قابل توجهي، از آغاز نوامبر، برخي از اعضاي سنتي جنگ طلب فدرالرزرو احساسات به طرز شگفتانگيزي كينهتوزانه ابراز كردهاند و بر ضرورت كاهش بيشتر نرخ بهره و تفكر در مورد كاهش نرخ تاكيد كردهاند.
تغيير در اين نشانه سياست عميقاً بر پيشبينيهاي بازار در مورد دلار امريكا تأثير گذاشته و باعث تقويت اعتقاد سرمايهگذاران به كاهش ارزش دلار شده است.
در حالي كه تعدادي از تحليلگران معتقدند كه واكنش بازار ممكن است بيش از حد مشتاقانه باشد، سرمايهگذاران پيشبينيهاي قوي در رابطه با كاهش نرخ بهره را پرورش دادهاند كه بر نزول دلار امريكا تا حد قابل توجهي تأثير گذاشته است.
روندهاي آينده و عوامل خطر
احساسات حاكم بر بازار در مورد دلار همچنان مختلط است زيرا سرمايهگذاران عوامل مختلفي را ارزيابي ميكنند.
پيش بيني كاهش بالقوه نرخ بهره همچنان بر دلار فشار وارد ميكند، به ويژه در ميان نگرانيها در مورد چالشهاي اقتصاد جهاني.
علاوه بر اين، پوياييهاي ژئوپليتيكي كه بهطور برجسته با تشديد درگيري روسيه و اوكراين نشان داده شده است، بهطور قابل توجهي بر تمركز بازار تأثير ميگذارد و به واگرايي ديدگاهها در مسير آينده دلار كمك ميكند.
سرمايهگذاران بايد مراقب سياست فدرالرزرو، دادههاي اقتصادي جهاني و رويدادهاي ژئوپليتيكي باشند، زيرا اين جنبهها بهطور قابل توجهي بر مسير آينده دلار امريكا تأثير ميگذارد.
علاوه بر اين، آنها بر تخصيص ارزيابي جهاني و استراتژيهاي سرمايهگذاري تأثير ميگذارند. با افزايش نوسانات بازار، تأكيد بر مديريت دقيق ريسك ضروري ميشود.