به گزارش بنکر (Banker)، بانک مرکزی طی بخشنامهای به شبکه بانکی کشور ابلاغ کرده است تا افرادی که سپرده سرمایهگذاری مدتدار در بانکها دارند و بخواهند زودتر از موعد سپرده خود را از بانک بردارند، نرخ سود علیالحساب سپرده سرمایهگذاری آنها مطابق با دوره ماندگاری آن با نیم درصد کمتر تعیین شود.
در این زمینه، محمدرضا جمشیدی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: با توجه به اینکه با افزایش نرخ سود سپردههای بانکی، نرخ سود سپرده یکساله ۱۶ درصد شده است؛ زمانی که در بانکی سپرده یکساله با نرخ ۱۶ درصد داشته باشید و با گذشت هفت ماه احتیاج به پولتان پیدا کنید که در پی آن بخواهید پولتان را از بانک پس بگیرید، در این مدت سود ۱۶ درصد برای سپرده شما محاسبه شده است. وی افزود: بنابراین به نوعی شما سپرده ۶ ماهه باز کردهاید که سپرده ۶ ماهه نرخ سود آن ۱۲ درصد است و وقتی میخواهند سود سپردهتان را حساب کنند، آن را ۱۲ درصد را درنظر میگیرند که با ابلاغ این بخشنامه نیم درصد از آن درصد سود کم میشود. دبیر کانون بانکها و موسسات اعتباری خصوصی ادامه داد: سرانجام، تفاوت ۶ماهی را که سود سپرده شما ۱۶ درصد بوده، با نرخ ۵/ ۱۱درصد حساب و از پول شما کم میکنند و باقیمانده سپرده را به شما بازمیگردانند.
وی درباره هدف این اقدام بانکها توضیح داد: از آنجا که بانکها روی سپردههای مردم به خصوص از نوع مدتدار آن حساب بازمیکنند و از آنها در زمینه اعطای تسهیلات استفاده میکنند، اگر شما در بانکی پسانداز یکساله داشته باشید، بانکها آن را صرف تسهیلات دهی یکساله میکنند و در صورتی که سپردهگذار بخواهد پول خود را زودتر از موعد پس بگیرد، پول مصرف شده است.
جمشیدی در پایان اضافه کرد: این بخشنامه بانک مرکزی به نوعی تنبیه نیم درصدی برای کسی است که میخواهد سپردهگذاری کند تا دقت کند که براساس مدت زمان تعیینشده، سپردهگذاری کند. پیش از این، تنها سپرده یکساله و کوتاهمدت داشتیم، اما اکنون که سپرده سه ماهه و شش ماهه داریم این به معنی این است که سپردهگذاران باید براساس مدت زمانی که پول خود را نیاز ندارند، سرمایهگذاری کنند تا مجبور نشوند قبل از سررسید پول خود را از بانکها خارج کنند.