به گزارش بنکر (Banker)، نرخ حواله درهم یکی از مهمترین متغیرهایی است که در روزهای اخیر توسط معاملهگران رصد میشود. گفته میشود درهم زیادی در بازار به شکل حوالهای عرضه شده است، ولی نتوانسته است سد راه افزایشیهای بازار شود. همین چند روز قبل بود که سایت اقتصاد نیوز از عرضه ۲۰۰ میلیون درهم تنها طی یک روز خبر داد. یکی از دلایل مهمی که این میزان عرضه نتوانسته است مانع از حرکت افزایشیهای بازار شود، سطح قیمتی است که فروش ارز در آن صورت میگیرد.
بهعنوان مثال گفته میشود که قیمت درهم حوالهای در سامانه نیما در روزهای قبل هزار تومان زیر نرخ بازار آزاد عرضه شده است. طبیعی است که چنین قیمتگذاری موجب میشود که تقاضای کاذب زیادی برای جذب این ارز ارزان ورود کند و سمت عرضه را هم تحت فشار قرار دهد. به باور برخی کارشناسان، بازارساز اگر میخواهد روند قیمتها در بازار ارز را اصلاح کند، نیاز است که فاصلههای قیمتی به وجود آمده در بازار را از بین ببرد.
در شرایط کنونی، قیمت دلار در صرافیهای بانکی بیش از ۲ هزار تومان کمتر از بازار آزاد است و در سامانه نیما نیز عنوان شده است که دلار نزدیک به ۳ هزار تومان از بازار آزاد عرضه میشود. در بازار اسکناس، این اختلاف قیمتی به سود ۴ میلیونی برای هر فرد منجر میشود، این در حالی است که در بازار حواله میزان سود میتواند بسیار قابلتوجهتر باشد. به نوشته دنیایاقتصاد اگر کسی موفق میشد سهمیه سالانه ۲ هزار و ۲۰۰ دلاری را از صرافیهای بانکی تهیه کند، کمی بیش از ۴ میلیون تومان سود را طی یک روز میتوانست به دست بیاورد. کافی بود که آنها ۲ هزار و ۲۰۰ دلار از صرافیهای بانکی با قیمت ۲۲ هزار و ۶۰۰ تومان بخرند و بعد همان را با قیمتی حدود ۲ هزار تومان بالاتر در بازار آزاد به فروش برسانند.
این فاصله قیمتی موجب میشود که افراد زیادی نیز بهسوی بازار فردوسی حرکت کنند و این مساله زمینهساز شلوغ شدن بازار شده است. همین مساله هم موجب شده است که یکبار دیگر تصاویر مردم در صف دلار در فضای مجازی منتشر شود.