با استناد به آمارهای بانک مرکزی در مهرماه سال جاری بیش از 982 هزار فقره چک با ارزشی حدود 115 هزار میلیارد تومان برگشت خوردند.
به گزارش بنکر (Banker)، نسبت تعداد چک های برگشتی به کل چکها معادل 9.6 درصد و نسبت مبلغ چک های برگشتی به کل چکهای مبادلهای 14.6 درصد ثبت شد.
با وجود اینکه نسبت تعداد و مبلغ چکهای برگشتی به کل چکها در مهرماه امسال نسبت به مهرماه سال 1402 بهترتیب 1.3 واحد درصد و 2.3 واحد درصد افزایش یافت.
بررسیها نشان میدهند این ارقام به کمترین میزان خود از خرداد سال جاری به این سو رسیدهاند که این موضوع میتواند نویدبخش توقف رکوردشکنیهای متوالی چکهای برگشتی در کشور باشد.
رشد 29 درصدی استفاده از چک در مهرماه
بررسی آمارها حاکی از آن است که در مهرماه 1403، بیش از 10.2 میلیون فقره چک در کل کشور مبادله شده که ارزش آنها حدود 789 هزار میلیارد تومان بوده است.
این آمار نسبت به شهریورماه افزایش 34.9 درصدی در تعداد و 30.8 درصدی در مبلغ چکهای مبادلهای نشان میدهد.
همچنین مقایسه تعداد و ارزش رقم چکهای مبادلهای با مهرماه سال گذشته از رشد 56 درصدی مبلغ چکها و 29 درصدی تعداد آنها در سال جاری حکایت دارد.
48.8 درصد چکها در تهران مبادله شدند
آمارهای بانک مرکزی نشان میدهند مردم استان تهران با مبادله 3.2 میلیون فقره چک به ارزش 384 هزار میلیارد تومان در صدر استفادهکنندگان از چکهای مبادلهای در کشور قرار گرفتند.
پس از آن، استانهای اصفهان، آذربایجان شرقی و خراسان رضوی بیشترین سهم را نسبت به سایر استانها در تعداد چکهای مبادلهشده دارا بودند.
همچنین سه استان تهران با 48.8 درصد، اصفهان با 7.7 درصد و خراسان رضوی با 5.5 درصد، در مجموع حدود 62 درصد از کل ارزش چکهای مبادلهای در مهرماه را به خود اختصاص دادهاند.
خوشحسابترین استان در وصول چکها کدام بود؟
بانک مرکزی در گزارش خود آمار چک های برگشتی را نیز به تفکیک استانهای کشور منتشر کرده است.
بر این اساس، استانهای گیلان با 7.2 درصد، کرمانشاه با 7.3 درصد و ایلام با 7.6 درصد، کمترین نسبت تعداد چک های برگشتی به مبادلهای را ثبت کرده و خوشحسابترین استانها بودند.
از سوی دیگر اما استان کردستان با 12.5 درصد، بیشترین آمار چک های برگشتی به مبادلهای را ثبت کردند.
استانهای کهگیلویه و بویراحمد با 12.1 درصد و لرستان با 11.6 درصد در ردههای بعد قرار گرفتند.