به گزارش بنکر (Banker)، از نظر این دسته، بازارساز زمانی که متوجه میشود میزان تقاضا بالاست، اجازه میدهد قیمت تا حدی تعدیل شود و بعد خود از قیمتهای بالاتر اقدام به عرضه میکند. پس از اینکه قیمت پایینتر آمد، بازارساز خود را در موقعیت خرید قرار میدهد. در چنین شرایطی، بازارساز از یک طرف نه تنها ذخایر ارزی خود را از دست نمیدهد، بلکه ارز بیشتری را به دست میآورد و از طرف دیگر، نوسانگیرانی که دچار ضرر شدند، دیگر به اندازه قبل توان مداخله در بازار را ندارند. فعالان معتقد به این دیدگاه طبیعتا انتظار دارند قیمت دلار طی روزهای آتی کاهشی شود.
در این میان، دستهای دیگر از بازیگران ارزی باور دارند، نوع مداخله بازارساز در بازار بیشتر بهصورت ریالی است. بهعنوان مثال، در ازای فروش ارز توسط صرافیهای منتخب، ریال بیشتری را در اختیار آنها میگذارد. برخی فعالان هم اشاره میکنند، بازارساز بیشتر از طریق محدود کردن گردشهای ریالی اقدام به مدیریت نوسانات ارزی میکند.
در مقابل گروهی از فعالان باور دارند، نوسانات روزهای اخیر کاملا در کنترل بازارساز نبوده است. شماری از معاملهگران باور دارند، نوسانات روزهای اخیر دلار بیشتر تحت تاثیر افزایش نرخ حواله درهم بوده است. روز شنبه نیز نرخ حواله درهم تا محدوده ۳ هزار و ۸۳۰ تومان بالا رفت و از نظر آنها همین عامل منجر به افزایش خرید ارز در بازار داخلی شد. با این سطح از نرخ حواله درهم، ارزش دلار در بازار داخلی میتوانست به بالای ۱۴ هزار و ۵۰ تومان برسد. در واقع میتوان گفت دیروز نرخ حواله درهم و دلار در بازار داخلی با یکدیگر هماهنگ شدند. این در حالی بود که در روزهای قبلتر کمی قیمت درهم در مقایسه با دلار بیشتر بود.