به گزارش بنکر (Banker)، او که روز گذشته در نشست خبری هفتگی با خبرنگاران سخن میگفت، این مطلب را در واکنش به زیر سؤال بردن یا نادیده انگاشتن دستاوردهای دولت، همچون ساخت 5/4 میلیون مسکن در 7 سال گذشته یا رایگان شدن برق برای 30 میلیون ایرانی عنوان کرد. روز گذشته «ایران» از علی ربیعی پرسید: «به رغم تأکید رهبر معظم انقلاب مبنی بر بیان اقدامات دولت، برخی دستاوردهای آن مانند ساخت مسکن را زیر سؤال میبرند یا برخی دیگر، رایگان شدن برق برای 30 میلیون نفر را نادیده میگیرند، آن هم درحالی که دولت دیگر رویکرد تبلیغاتی و انتخاباتی هم ندارد. پیامدهای این امر برای نظام اجتماعی و سیاسی ما چیست؟»
سخنگوی دولت ابتدا با توضیحی درباره شرایط و میزان جمعیتی که برق مصرفی آنان رایگان شده است، گفت: در چند جلسه ستاد اقتصادی دولت و هیأت وزیران در این باره بحث شد. براساس مطالعات وزیر نیرو، شناسه خانوادههای کم مصرف، مکان زندگی، متراژ خانه و نسبت این خانوادهها با دهکهای پایین و تعداد مشترکان در بعد خانوار معلوم و مشخص شد 30 میلیون نفر مشمول تخفیف صددرصدی قیمت برق قرار میگیرند.
به گفته ربیعی، مشترکان ساکن در مناطق مختلف که در برق، مصرف میانه دارند هم میتوانند با صرفه جوییهای بیشتر مشمول این تخفیف صد درصدی شوند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری درباره ساخت مسکن در دولت تدبیر و امید نیز با بیان اینکه مطابق گزارش بانک مرکزی در فاصله سالهای 92 تا 98 به طور متوسط سالانه 400 هزار واحد مسکن از سوی مردم و بخش خصوصی در مناطق شهری کشور ساخته شد، افزود: همچنین طی دوره مذکور سالانه ۱۰۰ هزار واحد مسکونی ساخته شده که جمعاً تاکنون به ۷۰۰ هزار واحد مسکونی تسهیلات بهسازی، نوسازی و ساخت در مناطق روستایی پرداخت شده است، همچنین خانههای تخریب شده بر اثر سیلها و زلزله هم بودند که از نو ساخته شدند. علاوه بر این طی دوره ۷ ساله گذشته بیش از 3/1 میلیون واحد مسکن مهر نیز تکمیل شده است. او با اشاره به اینکه مطابق این آمارها، عدد ساخت 5/4 میلیون مسکن در دولتهای یازدهم و دوازدهم عدد دور از ذهنی نیست، ادامه داد: متأسفانه نادیده گرفتن اقدامات دولت یا کوچک نمایی آن، از سوی دو جریان و با دو انگیزه متفاوت صورت میگیرد؛ یک جریان خارجی است که با کلیت نظام مشکل دارد و سعی میکند اقدامات همه دولتها در جمهوری اسلامی ایران را زیر سؤال ببرد یا این اقدامات را وارونه نمایی کند. ربیعی گفت: بخش دیگر، با هدف سیاسی کوتاه مدت داخلی است که طی آن اقدامات دولت را نفی کرده و احساس میکنند بیان این اقدامات، برای جریان دیگر حق انگاری ایجاد میشود، اما اینان باید روش تبیین علی مسائل را مراعات کنند.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری افزود: ما از همه میخواهیم که ما را نقد و نقدها را همراه با ایدههایی برای پیش بردن مطرح کنند، اما در کنار این، ما باید با احترام یکدیگر را تحمل کنیم. کما اینکه اخیراً رئیس جمهوری دستور داد شکایت دستگاههای مختلف از رسانهها پس گرفته شود، اما درخواست ما این است که جریان اول، یعنی جریان خارجی متأثر از پترودلارها را فراموش نکنیم. ربیعی همچنین گفت: در این مدت از برخی تریبونها الفاظی را شنیدیم که با مشی امام و رهبری منافات دارد. یا کلیپهایی که حاوی طنز فاخر و هوشمندانه نیستند. این جریان هم دارد دنبال جریان اول (خارجی) رفتار میکند.
نقشه راه ورود به قرن جدید
سخنگوی دولت در بخش دیگری از این نشست، از تدوین نقشه راه ورود به قرن جدید خبرداد و با بیان اینکه رئیس جمهوری نقشه راه اقتصادی یک سال باقی مانده به قرن جدید را بزودی با مردم در میان خواهند گذاشت، اظهار کرد: این نقشه، شامل برنامهها و پروژههای مهم و اثرگذار در زندگی مردم و پیام روشنی است مبنی بر اینکه دولت با همه تنگناها و فشارها و محدودیتها و درس آموزی از مکتب امام حسن (ع) هیچگاه در رساندن کشورمان به جایگاهی که سزاوارش است، از پا نخواهد نشست. ربیعی با بیان اینکه سال آخر دولت نه یک پایان، بلکه پایانه عزیمت به قرن جدید است، اضافه کرد: این نقشه راه مولود یکباره نیست، بلکه از چند ماه پیش در ستاد اقتصادی دولت یک روندشناسی از تحولات داخلی و خارجی تأثیرگذار بر مسائل اقتصاد صورت گرفته است.
سخنگوی دولت یکی از موارد مهم این نقشه راه را پیشگیری از تکانهها و فشارهای اقتصادی ناشی از کسری بودجه و اقتصاد، تولید و زندگی مردم عنوان و تصریح کرد: منابع جایگزین نفتی برای جبران کسری بودجه از دیگر موارد این نقشه راه است، کسری بودجه بدون آنکه پول پرقدرت بانک مرکزی وارد بازار شود یا افزایش نقدینگی صورت بگیرد، در نقشه راه لحاظ شده و ورود پول پرقدرت در این نقشه راه دیده نشده است. او با بیان اینکه بخش دیگری از نقشه راه توسعه سرمایهگذاریها در کشور است، گفت: دولت برای اتمام پروژههای نیمه تمام دولتی و همچنین بخش خصوصی در حوزههای نفت، گاز، ارتباطات، راه آهن، جاده، فرودگاه، فناوریهای نوین کشاورزی، صنعت و معدن همه تلاش خود را انجام خواهد داد. مثلاً در صنعت و معدن در حوزه صنعت ۱۷۱ هزار میلیارد تومان سرمایهگذاری پیشبینی شده که دست کم ۴۱ هزار شغل در حوزه صنعت و معدن ایجاد میکند.
ربیعی گفت: قطعاً اقداماتی هم در این بخش طراحی شده که اعلام خواهد شد، اما حداقل تداوم برنامه یارانه معیشتی و استمرار همسان سازی حقوقها و حقوق بازنشستگان و توجه به افزایش قدرت خرید هم در نظر گرفته شده است. بازنشستگان و افراد مشمول میتوانند از کارتهای اعتباری استفاده کنند و این کار وزارت تعاون منجر به افزایش قدرت خرید بازنشستگان خواهد شد. ربیعی یکی دیگر از محورهای نقشه راه اقتصادی در سال پایانی دولت را مباحث پولی مالی دانست و گفت: متأسفانه یکی از بیماریهای اقتصاد ایران، افزایش نقدینگی است که به طور متوسط بیش از ۲۰ درصد نقدینگی در سال بوده است. از آغاز امسال تاکنون رشد پایه پولی و افزایش نقدینگی بسیار کم بود که سیاستهای بانک مرکزی و اقتصادی در این زمینه قابل تحسین است. سخنگوی دولت با بیان اینکه در نقشه راه دولت جهتگیری کنترل نقدینگی به سمت سیاستهای توسعه و به سمت و نفع تولید دیده شده است، قاچاق را یکی از آسیبهای تولید عنوان کرد که در نقشه راه دیده شده و گفت: در این نقشه توسعه صادرات غیرنفتی برای بازگرداندن ارز حاصل از فروش تدابیری اندیشیده شده است.
دستیار ارتباطات اجتماعی رئیس جمهوری با تأکید براینکه ذیل این نقشه راه فقط سیاستهای رشد و توسعه و یا ایجاد ثبات و تعادل نیست، گفت: ذیل نقشه راه اقتصادی توجه به زندگی و معیشت مردم است که دچار مشکلات شدهاند و همه ما از آن مطلع هستیم و درک می کنیم. همچنین فشاری که بر افراد مزدبگیر میآید را هم در این نقشه راه در نظر گرفتیم.
ربیعی اضافه کرد: قطعاً اقداماتی هم در این بخش طراحی شد که اعلام خواهد شد اما حداقل تداوم برنامه یارانه معیشتی و استمرار همسانسازی حقوقها و حقوق بازنشستگان و توجه به افزایش قدرت خرید هم در نظر گرفته شده است. بازنشستگان و افراد مشمول میتوانند از کارتهای اعتباری استفاده کنند و این کار وزارت تعاون منجر به افزایش قدرت خرید بازنشستگان خواهد شد.
خرید ۷ میلیون واکسن آنفلوانزا در دستور کار است
سخنگوی دولت همچنین درباره تأمین واکسن آنفلوانزای مورد نیاز برای فصول پاییز و زمستان نیز با اشاره به اینکه تولیدات داخلی امسال کفاف نخواهد داد، تصریح کرد: بنابراین برای درخواست خرید تعداد زیادی از این واکسن قراردادها منعقد شده است، که فعلاً هم دستور خرید حدود ۷ میلیون واکسن آنفلوانزا در دستور کار است. در این نشست، خبرنگاری از ربیعی پرسید: «عدهای معتقدند حمایت دولت از بازار سرمایه و تقویت برخی نمادهای شاخصساز صرفاً برای فروش سهام صندوقهای ETF و جذب نقدینگی برای آن است. پس از عرضه سهام دولت در قالب صندوقهای سرمایهگذاری، حمایت دولت از بورس چگونه ادامه مییابد و آیا دولت برای تقویت سهمهای غیرشاخصساز بازار برنامهای دارد؟»
سخنگوی دولت با بیان اینکه در این دولت بازار سرمایه به عنوان یکی از بازارهای با ثبات اقتصادی از طریق تأمین مالی برای تولید مورد توجه قرار گرفته است، افزود: حمایت از هر بازاری چه در بازار کالا، پولی و مالی و سرمایه کارکردها و آثار مختلفی از جمله جذب نقدینگی دارد بنابراین برنامه دولت حمایت، تقویت و تعمیق بازار سرمایه است. ربیعی یادآور شد: حمایت چند ساله دولت از بازار سرمایه نشان دهنده سیاست اصولی دولت در حمایت از بازار سرمایه بوده و در قالب ETFها متوقف نمیماند. صندوقهای ETF یکی از ابزارهای مشارکت مردم با پولهای اندک در بازار سرمایه هستند، اتفاقاً ۲۰ درصد تخفیف در ETF برای حمایت از مردم با پولهای اندک در مشارکت بازار سرمایه است.
شناسایی تعدادی از عوامل فساد در فوتبال
سخنگوی دولت در پاسخ به سؤالی درباره حواشی ایجاد شده در حوزه فوتبال و ورود وزارت اطلاعات در این زمینه و اینکه عزم دولت برای معرفی ارکان اصلی فساد به دستگاه قضا چقدر جدی است، گفت: با فشارهایی که امریکا برای انتقال پول در اروپا دنبال میکرد متأسفانه نتوانستیم از پولی که در فیفا داشتیم استفاده کنیم و پرداخت این پول با تأخیر مواجه شد و او (مربی فوتبال) هم از این تأخیر استفاده کرده و شکایت کرده است. البته وکلای فدراسیون فوتبال و سازمان ورزش قطعاً در مراحل بعدی دلایل را عرضه خواهند کرد.
ربیعی با بیان اینکه در برخورد با مفسدان و دلالان در حوزه ورزش بویژه فوتبال همیشه مباحثی مطرح بوده است، افزود: با همکاری وزارت ورزش، وزارت اطلاعات و دستگاه قضایی مدتی است که تعامل خوبی به وجود آمده و با این افراد برخورد میشود. در این راستا تعدادی از عوامل فساد شناسایی شدند و بنابر اظهارات وزیر محترم ورزش با این عوامل برخورد شده و تحت نظر قرار گرفتند و پرونده آنها در دستگاه قضایی در حال رسیدگی است. او ادامه داد: موضوع سلامت در ورزش بویژه فوتبال یک مسأله جدی است که با همه حساسیتها و بر اساس قوانین و مقررات بین المللی، قوانینی که فیفا حاکم کرده و سایر مجامع ورزشی دولت با هماهنگی دستگاههای نظارتی با مفسدان برخورد خواهد کرد.