انتقال پایتخت به مکران، همانند هر تصمیم بزرگ دیگری، با چالشهای خاصی همراه خواهد بود. این چالشها شامل آمادهسازی زیرساختها و تطبیق فرهنگی و اجتماعی میشوند.
به گزارش بنکر (Banker)، در یک تصمیم کلیدی که میتواند مسیر توسعه کشور را دگرگون کند، سخنگوی دولت تأیید کرده است که مکران به عنوان پایتخت آینده ایران انتخاب شده است.
این خبر نهتنها توجهها را به جنوب شرقی ایران جلب کرده، بلکه موجی از هیجان و پرسشهای گوناگون را نیز به همراه داشت.
دلایل انتخاب مکران
مکران که در ساحل دریای عمان قرار دارد.
به واسطه موقعیت استراتژیک و ظرفیتهای بالقوه اقتصادی و تجاریاش، به عنوان گزینهای ایدهآل برای انتقال پایتخت در نظر گرفته شده است.
این منطقه میتواند به عنوان پلی ارتباطی میان ایران و بازارهای جهانی عمل کرده و علاوه بر این، از تراکم جمعیت و چالشهای زیرساختی پایتخت فعلی تهران بکاهد.
چه تغییراتی در پیش است؟
تصور کنید زمانی را که به جای برج میلاد، سواحل مکران نماد پایتخت نوین ایران باشد.
مکانی که جلسات رسمی دولت در هوا و فضای تازه و کنار دریا برگزار شود و به جای آلودگی و ترافیک، صدای امواج دریا به گوش برسد.
اما برنامهریزان بر این باورند که این انتقال نه تنها به توسعه متوازن کشور کمک خواهد کرد، بلکه میتواند اقتصاد مکران را به سطوح جدیدی ارتقاء دهد.
چالشها و فرصتهای پایتخت جدید
انتقال پایتخت به مکران، مشابه هر تصمیم بزرگ دیگری، با چالشها و موانع خاص خود همراه خواهد بود.
این چالشها شامل آمادهسازی زیرساختها و تطبیق فرهنگی و اجتماعی میشود.
اما در کنار این موانع، فرصتهای باارزشی نیز برای کشور وجود دارد: ایجاد مشاغل جدید، افزایش جذب سرمایهگذاری خارجی، و از همه مهمتر، توزیع عادلانهتر منابع و جمعیت در سراسر کشور.
با سلام، اینکه تصمیم گیران کشور موفق شده اند ایده انتقال پایتخت سیاسی را به نقطه دیگری کلید بزنند، بسیار تصمیم خوب و عالمانه ای است، اما هرگز فراموش نکنیم جمعیت مازاد تهران بخاطر ۲ مسئله مهمتر از پایتخت سیاسی افزایش یافته است،
۱ـ تمرکز امکانات در تهران از درمان تا دیگر امکانات فرهنگی و رفاهی
۲ـ قرار دادن تهران بعنوان پایتخت اقتصادی.
تا زمانی که بازار کشور چه از شمال و چه از جنوب و حتی استانهای شرقی و غربی کشور برای تهیه اجناس اقتصادی خود باید به تهران بیایند و در حقیقت هر آنچه وارد کشور میشود یا تولید میشود وارد تهران شده و از تهران به دیگر نقاط کشور توزیع میشود تغییر پایتخت سیاسی هیچ دردی را دوا نمیکند،
آنچه مهم است اینکه؛ نیروی کار و در حقیقت جویندگان کار برای فعالیت در بازارهای اقتصادی و شرکت های فعال اقتصادی که مهمترین دلیل مهاجرت است، وارد پایتخت میشوند.
تنها راه نجات تهران و مردم از این مشکلات:
اول انتقال امکانات به استان های مختلف و تمرکز زدایی از حضور متخصصان و نخبگان و امکانات در تهران است.
دوم انتقال پایتخت اقتصادی نه سیاسی به مرکز کشور است بگونه ای که دسترسی برای تمام استانهای کشور در تهیه و تامین نیازهای اقتصادی یکسان و آسان باشد.
انتقال به هر نقطه غیر مرکزی ایران یعنی محروم تر کردن مناطق دور از پایتخت جدید.
تهران دیگه گنجایش نداره نه جای پارک ،نه هوا ،نه آب نه برق ،مسکن گران ،باید پایتخت سیاسی از تهران برود ،وهرجا بره بهتره از تهرانه ،دیگه زمان تیر کمان نیست که کشورهای عربی باهم متحد بشن پایتخت بزنن ،واقعا از طرز فکر دوستان که منافعشون تو تهران متاسفم.
فرمایش آقایون در مورد مکران صحيح است ولییییییییییییییییییییییییییییی سوال من این است ؛ آیا انتقال پایتخت سرزمینی پهناور مثل ایران ، به گوشهای از کشور که که به راحتی میتواند مورد تهاجم و حملات فیزیکی دشمنان قرار بگیرد درست است ؟؟؟ آیا مشکلات ملت ایران از چهارگوشه کشور که در صورت نیاز برای مراجعه به پایتخت ، برلی حل مشکل خود را ، میتوان نادیده گرفت ؟؟؟ پایتخت یک کشور پهناور باید در وسط سرزمینش باشد ، کسانی در کنار مرز پایتخت احداث میکنند که زمین برای احداث پایتخت نداشته باشد . یا از روی بی فکری به چنین طرح های گردن نهند .
به نظرم فکر خوبیه اگه درست اجرایی بشه خیلی از مشکلات مردم ازلحاظ اقتصادی وایجاد اشتغال زایی حل میشه
پایتخت ساحلی پیشرفت ایران را چند برابر میکند حتی درپیشرفت هسته ای
امیدوارم هر جایی که قراره پایتخت بشه سریعتر انجام بشه در مجموع تصمیم بسیار خوبیه انتقال پایتخت از تهران به شهر دیگه
فکر بکر:
1_ انتقال پایتخت به محروم ترین نقطه کشور چه قدر سازنده خواهد بود.
2_ این انتقال باعث انتقال جمعیت به سواحل خلیج همیشه فارس و دریای عمان
خواهدشد. چقدر عالی.
3_ ایجاد صنایع جدید در سواحل که ازمصرف آب مناطق مرکزی برای صنایع کاسته میشود.
4_کاستن از حمل و نقل اضافی واردات برای صنایع وبرگشت تولیدات آنها جهت صادرات.
5_…
بهترین طرح و نقشه و پیشرفت ایران در مکران است، مگه ایران از کشورهای عربی کمتر است، کنار دریا خیر و برکت بیشتری است،
هرگز چنین اتفاقی نخواهد افتاد و هرگز پایتخت
کشور به مکران منتقل نخواهد شد . این انتقال
بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار هزینه دارد که دولت چنین
پولی ندارد .
درود برشما مکران از نظر جغرافیایی اهمیت بالایی داردوهمینطور بخاطرمجاورت با مرزهای شبه قاره هند ودریای عمان از جنبه های مختلف سیاسی،نظامی،اقتصادی ارزشمند است و مکران حوزه های شیلات ،کشاورزی وگردشگری خوبی داره وبدلیل موقعیت و ویژگی های استراتژیک از منظر ژئوپلتیکی، استراتژیکی وژئواکونومیکیدارای اهمیت است .انشالله که در زمینه اشتغال تولید وصادرات بتواند به توسعه کشور کمک کند .
سلام
نظر کارشناسان و تصویب کنندگان این طرح که پایتخت را ببریم به انتها و گوشه ی نقشه ایران و نزدیک آبهای کشورهایی همچون عربستان و امارات و دیگر کشورهای به ظاهر دوست که هر زمانی آنها اراده کردند با همدستی و اعتلاف بایک حمله غافلگیر کننده به پایتخت کشورمان آن را ساقط کرده و بلایی بدتر از سوریه به سرمان بیایید؟!؟
اگر قرار باشد پایتخت بخاطر مشکلات موجود به وسط کشور منتقل شود تا همیشه از آب و هوای معتدل تر و شنیدن صدای انواع پردندگان و پرواز آنها را شاهد باشیم بهتر از شنیدن صدای امواج دریا نیست که هرآن امکان غافلگیری داشته باشیم ؟!؟ .//