به گزارش (Banker)، این رفتار عجیب بانک مرکزی، خریداران دلار را سردرگم کرد اما کارشناسان بازار ارز معتقدند که بانک مرکزی به دنبال آن است که با افزایش قیمت تقاضای دلار را در صرافیهای ملی کم کند و نرخها را به حالت متعادل برگرداند. هرچند که آنها نسبت به آینده این بازار در سال ٩٩ چندان اطمینانی ندارند و علامتهای اقتصاد کشور را به کاهشیشدن نرخ ارز تعبیر نمیکنند.
چرا دلار در صرافی ملی گران شد؟
صرافیهای بانکها از صبح دیروز هفتم اسفندماه، قیمت دلار را برای فروش به مردم ۱۵هزار و ۶۰۰ تومان اعلام کردهاند که نسبت به روز گذشته با افزایش ۸۰۰ تومانی همراه است. این صرافیها دلار را از مردم با قیمت ۱۵هزار و ۵۰۰هزار تومان خریداری میکنند. بر همین اساس، دیروز قیمت فروش یورو در صرافیهای بانکها، ۱۶هزار و ۷۰۰ تومان اعلام شده است؛ همچنین قیمت خرید یورو نیز در این صرافیها ۱۶هزار و ۶۰۰ تومان است. گفتنی است؛ پنج صرافی بانکی در خیابان فردوسی با داشتن کارت ملی، کارت شتاب و شماره همراه به نام متقاضی از ساعت ۱۰ تا ۱۵ تا ۲هزار دلار آمریکا به متقاضیان واجد شرایط عرضه میکنند. این اتفاق درحالی میافتد که عبدالناصر همتی، رئیس بانک مرکزی بارها به رسانهها گفته بود که بانک مرکزی به بازار تسلط دارد و به زودی تقاضاهای سوداگرانه را کنترل میکند.
با این حال، بازار ارز در روزهای پایانی سال ٩٨ دوباره با شوک جدید مواجه شده و از آن سمت صرافی ملی که نرخهایش را از بانک مرکزی میگیرد، نهتنها قیمتها را به زیر ١۴هزار تومان نرسانده، بلکه قیمت دلار در صرافی ملی رو به افزایش است.
کامبیز افسری، کارشناس بازار ارز در اینباره به شهروند میگوید که رفتار بازارساز برخلاف تصور عموم برای کنترل قیمت دلار است؛ زیرا زمانی که بین قیمت صرافی ملی و بازار آزاد اختلاف زیادی ایجاد شود، تقاضای خرید ارز در صرافیهای ملی بالا میرود و همین مسأله موجب میشود که بانک مرکزی برای کمشدن فشار تقاضا روی صرافیهای ملی اقدام به افزایش قیمت ارز کند و فاصله را با بازار آزاد کاهش دهد.