به گزارش بنکر (Banker)، در روزهای ابتدایی سال و با شیوع ویروس در کشور چین، قیمت طلا روند صعودی به خود گرفت. اما پس از آنکه ویروس به آمریکا رسید، با ریزش بازار سهام در این کشور و افت نقدینگی، بسیاری از سرمایهگذاران ناچار به فروش طلا شدند که این اقدام افت قیمت را بهدنبال داشت.
با تزریق نقدینگی به بازارهای مالی از سوی فدرالرزرو و کاهش نرخ بهره در کشورهای مختلف، روند بازارهای سهام تا حدودی بهبود یافت و حالا بار دیگر قیمت طلا روند صعودی به خود بازگشته است؛ تاجاییکه طی روزهای گذشته، قیمت جهانی طلا بار دیگر از کانال هزار و ۷۰۰ دلار عبور کرد و به بالاترین سطح هفت سال گذشته رسید.
در حال حاضر، کارشناسان و تحلیلگران بسیاری روند صعودی بازار طلا را پیشبینی کردهاند.
طولانیترین دوره رونق اقتصادی آمریکا تحت تاثیر شیوع ویروس کرونا به پایان رسیده است. صنعت گردشگری دچار آسیب شده و هزینه مصرفکننده به میزان چشمگیری کاهش یافته است. تنها در ماه مارس، بازار سهام در آمریکا ۲۴ تریلیون دلار زیان کرد. بهتبع آن، اقتصاد جهان هم بهطرز چشمگیری دچار آسیب شده است.
کارشناسان بر این باورند که تزریق دلار به بازارهای مالی موجب رشد تورم و در نهایت افت دلار خواهد شد که این روند برای بازار طلا امیدبخش است. در عین حال، پیامدهای شیوع این بیماری هنوز بهطور کامل قابل پیشبینی نیست.
ادوارد مورس، مدیر بخش تحقیقات کالاهای اساسی در بانک سیتیگروپ، قیمت طلا را در کوتاهمدت، هزار و ۷۲۵ دلار پیشبینی کرده است. بهعقیده او، در بازه زمانی ۲۰۲۰ تا ۲۰۲۱، ارزش فلز زرد به دو هزار دلار خواهد رسید.
بهگفته او، تنها عاملی که ممکن است باعث آهسته شدن روند رشد طلا شود، کاهش خرید طلا از سوی بانکهای مرکزی در اقتصادهای نوظهور است. تحت تاثیر افت ارز ملی، این کشورها در مقایسه با گذشته، تقاضای کمتری برای فلز زرد دارند.
گزارشها نشان میدهد، بازدهی بازار طلا از ابتدای سال ۲۰۲۰ تاکنون حدود ۱۳٫۶ درصد بوده است.