نرخ دلار به واسطه بازگشت خریداران به بازار تغییر روند داده است.دلار پس از نوسانات قیمتی یک ماه اخیر حالا به دنبال بازیابی کریدور آرامش است.
به گزارش بنکر (Banker)، در حالی که انتظار میرفت پس از اتمام روند کاهشی بازار و اصلاح آن، نرخ شاخصهای ارزی وارد بازه ثبات شود؛ قیمت این پولهای خارجی در جریان یک روند افزایشی جدید قرار گرفتند.
به عقیده برخی از تحلیلگران روند کاهشی به گونهای بود که نقطه ورود مناسبی برای معاملهگران به وجود آورد در نتیجه بسیاری از افراد در سطوح قیمتی کانالهای 60 و 61 هزار تومانی اقدام به خرید کردند که این بالارفتن میزان تقاضا منجر به رشد نرخ شد.
آمار و ارقام نشان میدهد که بازار ارز در یک ماه اخیر نوسانات قابل توجهی را تجربه کرده است.
بر اساس نرخهای نقدی ثبت شده، قیمت این ارز از ابتدای سال تا روز 26 فروردین ماه حدود 11 درصد رشد را تجربه کرده بود.
این در حالی است که در صورت احتساب نرخهای فردایی، بازدهی دلار در بازه مذکور حدود 16درصد بود.
اما پس از تخلیه هیجانات سیاسی، نرخ بازدهی این ارز از ابتدای سال، در روزهای ابتدایی هفته جاری به زیر یک درصد رسید.
فعالان بازار عامل اصلی تشدید روند کاهشی را حمایتهای بانک مرکزی میدانند. اکنون که از حجم سیگنالهای منفی موجود در فضای اخبار کاسته شده به نظر میرسد بازار در حال بازیابی نقطه تعادل عرضه و تقاضا است.
البته باید توجه داشت که در روزهای اخیر مقامات بانک مرکزی اقدام به انتشار برخی سیگنالهای مثبت کردهاند.
بازارساز سراغ داراییهای بلوکه شده
محسن کریمی، معاون بینالمللی بانک مرکزی در حاشیه اجلاس بانک توسعه اسلامی گفت: «خوشبختانه اتفاقات خوبی در خصوص گشایشهایی برای آزادسازی منابع مسدود شده ما در برخی کشورها که سالها بود به کار گرفته نشده بود صورت پذیرفت که در آینده خبررسانی میشود.»
او در ادامه افزود: «بانک مرکزی در ماههای گذشته 445میلیون یورو از بدهیهای سال گذشته ایران به بانک توسعه اسلامی را از محل منابع مسدود شده تامین کرد که این باعث شد فرصتهای جدیدی برای تامین مالیهای جدید این بانک صورت پذیرد.
چون تا زمانی که ایران بدهی داشت عملا تامین مالی جدیدی صورت نمیگرفت.»
در سال گذشته نیز اخبار مربوط به آزادسازی منابع بلوکه شده ارزی و همچنین بهبود روابط سیاسی و اقتصادی با عربستان سعودی توانست انتظارات تورمی بازار را برای مدتی کنترل کرده و زمینهساز ورود نرخ ارز به بازه ثبات 3 ماهه شود.
در نهایت قیمت هر برگ اسکناس دلار آزاد که در بازار روز دوشنبه به رقم 61 هزار تومان رسیده بود در عصر دیروز با رشدی هزار و 550 تومانی در رقم 62 هزار و 550 تومان به فروش رسید.
سکه طلا نیز در این روز با رشد قیمت چشمگیر 2 میلیون و 20 هزار تومانی در رقم 42میلیون و 800 هزار تومان معامله شد.
بالا پایین شدن نرخ دلار چیزی نیست که بنکر یا امثال بنکر میگن.چون اصلأ دلار در بازارهایی نظیر فارکس نرخش تعیین و بالا پایین رفتنش نسبت به ارزهای دیگه اونجا رقم میخوره… اصلأ بالا رفتن دلار در ایران کاری به تحلیل کارشناسان ایرانی بازار نداره چون اصلأ دلار اینجا نرخش تعیین نمیشه..اینجا بر اساس تحریم و عدم معامله با خارج از کشور و عدم فروش قبل مثل سابق دلار بالا میره.. ..همین و بس …دلار نرخ جهانی و معین و ثابتی داره که صرفاً در فارکس خرید و فروش میشه و بالا رفتن و پایین اومدنش تصمیم داخلی بر اساس وضعیت موجود تحریمی انجام میشه…در واقع دلار ارزشش ثابته.این ریاله که کم میشه ارزشش
به نظرم زمانی که دلار بالا میرفت تا ۶۸الی ۷۰دولت باید ارز دولتی مردم رو که هر ساله ۲۰۰۰تا میده میداد تا از رشد دلار جلو گیری کنه که برعکس عمل کرد
خیلی دوست دارند دلار را ارزان کنند ولی نمیشود چون دلار ندارند که چندرغاز هم بدهند درثانی دلار ارزان است یک سوم قیمته