به نظر میرسد عدم وجود ریسک سیاسی جدید، در کنار بهبود درآمدهای نفتی کشور از جمله عواملی است که بازار ارز را منجمد کرده است.
به گزارش بنکر (Banker)، برخی از فعالان بازار معتقدند که تا روزهای پس از انتخابات ریاستجمهوری روند بازار تغییر نخواهد کرد. دیروز بازار سکه و طلا نیز آرام بود.
بازار ارز تهران در حالت انجماد قرار گرفته است. نرخها نوسان چشمگیری از خود به نمایش نمیگذراند.
به نظر میرسد خواب بهاری نرخها ادامه دارد. بهطور کلی از دیدگاه تحلیلگران، اخبار و سیگنالهای منفی مهمترین عامل در نوسان نرخ ارز آزاد است.
موارد ذکر شده با افزایش سطح نااطمینانیها از چشمانداز اقتصادی کشور سبب میشود که افراد جهت جلوگیری از ضرر و زیان اقدام به خرید ارز با اهدافی غیرتجاری کنند.
به نوشته دنیای اقتصاد، افزایش سطح تقاضا نیز مستقیما با برهم زدن تعادل بازار موجب رشد نرخ میشود.
اما در هفتههای اخیر پس از اتمام مناقشات نظامی با اسرائیل، ریسک سیاسی جدیدی در بازار مشاهده نشده است.
حتی پس از انتشار خبر سانحه هوایی رئیسجمهور نیز در ابتدا یک فشار افزایشی در بازار مشاهده شد، اما این فشار به سرعت تخلیه و بازار بر مدار آرامش خود باقی ماند.
بزرگترین ریسک سیاسی ماههای پیشرو
تحلیلگران در یک دیدگاه کلی، بزرگترین ریسک سیاسی ماههای پیشرو را انتخابات ریاستجمهوری آمریکا میدانند.
به عقیده این افراد در صورتی که رئیس دولت بعدی این کشور یک فرد ضد ایرانی باشد احتمال افزایش فشارهای اقتصادی از طریق افزایش سطح تحریمها وجود دارد و در نتیجه این امر کلیه بازارهای کشور از جمله بازار ارز تحتالشعاع قرار خواهند گرفت.
البته خود این مساله نیز تا زمان عملیاتی شدن، در هالهای از ابهام قرار دارد و نمیتوان به این شکل چشمانداز نرخ ارز را بهطور دقیق پیشبینی کرد.
اما کارشناسان بر این باورند که ریسک پیشبینی شده دیگری در ماههای پیشرو وجود ندارد و در نتیجه احتمال تداوم حضور نرخ شاخصهای ارزی در کریدورهای کوچک وجود دارد.