به گزارش بنکر (Banker)، پرویز عقیلی کرمانی با اشاره به ۵ نکته مهم در خصوص طرح بانکداری مجلس افزود: برای ایجاد بستر سالم توسعه اقتصادی برای کشور، اول شفافیت و گزارش دهی و افشاگری را اجباری کنیم. از درآمدهای نفتی تا تک تک صورت های مالی بانک ها و وزارتخانه ها و این موضوع در تمام دنیا هم مرسوم است. برای مقابله با فساد این موضوع ضروری است.
وی خاطرنشان کرد: دومین مسئله اندازه دولت است که حتما باید کوچک شود. در ایران دولت ایران بیش از اندازه بزرگ است.
وی سومین نکته را اصلاح نظام مالیاتی عنوان کرد و گفت: در زمان تحریم نباید مالیات را جایگزین نفت کنیم زیرا اقتصاد را خفه می کند. مهم ترین مسئله سرمایه گذاری است که اشتغال ایجاد می کند و باعث رونق می شود. تمام افراد جامعه باید براساس کد
مدیرعامل بانک خاورمیانه افزود: کسری بودجه نکته پنجم است و تنها راه تامین کسری بودجه دولت از طریق انتشار اوراق بدهی است.
عقیلی کرمانی تصریح کرد: البته دولت نمی تواند دو نوع اوراق داشته باشد و بخشی برای کارهای عمرانی و بخشی برای امور جاری و کسری بودجه باشد. نمی توان اوراق را با اجبار فروخت و هر اوراقی، نرخ تنزیلی دارد.
وی پنجمین موضوع را نیز عملیات بازار باز عنوان کرد و افزود: این عملیات به شرط اجرای صحیح می تواند ١٠٠ درصد موثر باشد و نرخ بهره در این عملیات تعیین شود. عقیلی کرمانی اظهار داشت: دولت حتی می تواند با انتشار اوراق بخشی از کارکنان خود را کنار گذاشته و نهادها و بنگاه های خود را واگذار کند.
عقیلی کرمانی ادامه داد: باید اوراق شرکتی و رتبه بندی شرکت ها را نیز در اقتصاد ایران داشته باشیم.
این کارشناس مسائل بانکی با اشاره به طرح مسعود نیلی مشاور سابق اقتصادی رییس جمهور برای ایجاد یک بانک تخصصی در سال های قبل ادامه داد: به ایشان گفتم اگر بانک دولتی- تخصصی دیگری ایجاد شود، هیچ دلیلی وجود ندارد که بهتر از سایر بانک های دولتی شود و بهتر است شرایط بانک های موجود بهبود یابد. اگر قرار است بانک تخصصی توسعه ای ایجاد کنیم، حتما این بانک باید خصوصی باشد.