به گزارش بنکر (Banker)، رضا قربانی عضو هیات مدیره نصر تهران در ابتدا به موضوع «سندباکس» اشاره کرد و گفت: سندباکس، در وزارت امور اقتصادی در مرکز فناوری و اقتصاد هوشمند شکل گرفته بود که با تغییر دولت با یک وقفه سه الی چهار ماهه مواجه شد. اخیرا سند باکس بانک مرکزی – که به نوعی مستقل از سندباکس وزارت اقتصاد است- فعال شده است، اما اجرای سندباکس بانک مرکزی به شرکت ملی انفورماتیک سپرده شده و ما باید مسیرهای جدیدی را دنبال کنیم.
اجباری کردن اینماد کسب و کارهای خرد را فلج میکند
رییس کمیسیون فین تک در ادامه این نشست با اشاره به مساله اینماد افزود: همانطور که میدانید اخذ اینماد برای همه کسب و کارهای آنلاین اجباری شده است. صرفا جهت استحضار دوستان باید بگویم که هیچ کدام از پرداخت یارها از مقررات استنکاف نکرده اند، اما ما در کمیسیون فینتک نقدهای زیادی بر این مقررات داریم. بر همین اساس هیات مقرراتزدایی و اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی را همراه خودمان کردهایم و در حال پیگیری جدی این مساله برای جلوگیری از آسیب به کسب و کارها هستیم.
حسین اسلامی رییس هیات مدیره هم در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه اگر اینماد را تضمین فعالیت کسبوکارهای آنلاین ندانیم چه تضمینی برای خرید اینترنتی کاربران وجود دارد، گفت: اینماد هیچ تضمینی نمیکند و صرفا احراز هویت میکند.
او با تاکید بر اینکه از برخی کسبوکارهایی که اینماد داشتهاند هم کلاهبرداری کردند و همچنان پرونده آنها باز است، گفت: این موضوع در حالی است که بر اساس سوابق یک فرد و زمان حضور در بازار همیشه میتوان بهترین تضمین را ارائه داد.
او ادامه داد: ما در نصر تهران، دغدغه نهادهای نظارتی را میفهمیم و مخالف هرگونه بیقانونی هستیم با این مفهوم همراهیم، اما این نحوه اجرا ممکن است به برخی از کسب وکارهای خرد، نوپا و … آسیب برساند و واقعیت این است که رویکرد فعلی را سازنده نمیدانیم.
رضا قربانی، عضو هیات مدیره هم در ادامه گفت: یک میلیون درگاه پرداخت در کشور داریم که ازین تعداد کمتر از ۷۰ هزار درگاه یا کمتر «اینماد» گرفتهاند. در واقع تنها ۵ درصد کسب و کارهای اینترنتی، در حال حاضر اینماد دارند. بعد از اجباری شدن اینماد، بر اساس آمارهای منتشر شده از شاپرک، ۸۰ درصد در سمت درگاهها ریزش داشتهایم. این قانون محیط کسب و کار در ایران را برای کسب و کارها نامساعدتر کرده است. بر اساس آمارهای منتشر شده ایران در حوزه کسب و کار در جایگاه ۱۳۰ قرار دارد که این جایگاه اصلا قابل دفاع نیست.
رییس کمیسیون فینتک افزود: در حال حاضر هیچ درگاهی بدون داشتن اینماد شکل نمیگیرد. این رویکرد منجر به شکلگیری امضای طلایی خواهد شد و ما بر این باورریم که امضاهای طلایی زمینهساز فساد و رانت خواهد شد.
اگر قرار است هر کلاهبرداری بتواند اینماد بگیرد صرفا کار را برای آنها که میخواهند فعالیت قانونی کنند سخت کردهایم. شیوه درست این است که هر کسب و کاری که میخواهد-به تشخیص خودش- اینماد بگیرد. در گذشته دیدیم که سکه ثامن، آیماینر و … درگاههایی بودند که مجهز به اینماد بودند، اما پرونده کلاهبرداری آنها همچنان باز است.
جلسات طرح صیانت در مجلس در حال پیگیری است
همچنین رضا قربانی در نشست خبری صبح امروز تاکید کرد که در رابطه با طرح صیانت باید از توان بخش خصوصی استفاده شود و در جلساتی که دوستان جلو میبرند بدانند اگر قرار است بخش خصوصی را دور بزنند، هرگز به نتیجه نخواهند رسید.
فعالیت برای ماینرهای قانونی سخت شده است
قربانی همچنین به مساله رمز ارزها اشاره کرد و گفت با محوریت کمیسیون فینتک در تلاشیم نهادهای تنظیمگر را در این حوزه فعال کنیم. چرا که متاسفانه در حال حاضر، شرایط برای ماینرهای قانونی بسیار سخت شده است. همچنین صرافیهای رمزارز در کشور کماکان متحمل فشارهای زیادی میشوند.
قربانی نیز در بخش دیگری از این نشست در پاسخ به این پرسش که کمیسیون فینتک برای کمک به وضعیت ماینرها چه برنامههایی داشته، گفت: نامه توقف کار ماینرها برای تابستان و البته تا پایان شهریور ماه بوده است.
او با اشاره به اینکه توانیر همچنان به ماینرهای قانونی اعلام کرده امکان ادامه فعالیت ندارند و نامهای برای فعالیت آنها ارائه نشده، گفت: گویا توقف عملکرد تا ۱۵ اسفند تمدید شده و ماینرهای قانونی خاموش است و این صنعت به سمت جریان غیرقانونی و رشوه حرکت کرده است.
به گفته رئیس کمیسیون فینتک نصر تهران با همراهی کمیسیون بلاکچین نصرکشور این روند را پیگیری میکند، اما همچنان نتیجهای حاصل نشده است.
او با اشاره به پیشنهاد نصر برای استفاده ماینرها از گاز به جای برق گفت: با توجه به این موضوع، ماینرها میتوانند با این روش از گاز برق تولید کنند و مازاد آن را هم به صنعت برص کشور تزریق کنند.
مقابل انحصار میایستیم
عضو هیات مدیره نصر استان تهران، یکی دیگر از موضوعات مورد پیگیری در این کمیسیون را، لندتکها عنوان کرد و گفت: به نظر میرسد بانکمرکزی در حال ایجاد انحصار است.
قربانی با تاکید بر اینکه با هرگونه انحصاری در نهایت مقابله خواهد شد، گفت: تهدیدهایی متوجه کسب و کارها شده که اگر احساس کنیم انحصاری ایجاد میکنند ممکن است با صراحت بیشتری وارد شویم و جریان انحصار را اعلام کنیم.
در پایان این نشست خبری، رضا قربانی در پاسخ به این پرسش که آیا رمزارز ملی میتواند منجر به توسعه فرهنگ حداقلی در حوزه رمزارز شود یا خیر، گفت: صراحتا نه! رمزارز ملی هیچ تاثیری در توسعه فرهنگ نخواهد داشت. ریال دیجیتال با هر اسمی چه تفاوتی با ریالهای کیف پولمان دارد؟ در دنیا پشت ارزهای دیجیتال طلا، فلزات گرانبها، دلار و … است.
او ادامه داد: ریالی که سالانه ۲۵ درصد ارزش افت دارد، دیجیتال کردن آن چه سودی دارد؟ یادمان نرود که ۵ سال است که فعالان بخش خصوصی درخواست دادهاند در این حوزه مقررات گذاری شود و هنوز این حوزه بلاتکلیف مانده است. ایده رمز ارز ملی ایده عجیب غریبی در ایران است چرا که دیجیتال کردن ریال – با ارزش و پشتوانه فعلی – بی معنی است.