همانطور که در پیشبینیهای قبل در مورد سکه امامی گفته شد، یکی از مهرههای اصلی که هفته گذشته بازار سکه را تحتتأثیر قرار داده قیمت طلا است.
به گزارش بنکر (Banker)، قیمت طلا در روز سهشنبه به دلیل اخباری مبنی بر افزایش غیرمنتظره قیمتهای مصرفکننده در ایالات متحده در ماه نوامبر افزایش یافت و تا مرز ۱۹۹۶ دلار بالا رفت.
اما با واکنش تحلیلگران به این موضوع و صعود دلار جهانی، قیمت طلا تا ۱۹۸۰ دلار پایین آمد.
تمرکز بر فدرال رزرو
در حال حاضر همه نگاهها به سمت نشست دو روزه سیاست پولی فدرال رزرو است که در روز چهارشنبه که قرار است درباره نرخ بهره تصمیمگیری شود و انتشار خلاصه پیشبینیهای اقتصادی آن به پایان میرسد.
به طور گستردهای انتظار میرود که فدرال رزرو این هفته نرخهای بهره را بدون تغییر باقی بگذارد.
تکنیکالیستها میگویند مرز حمایتی ۱۹۶۶ دلار برای طلای جهانی مهم است و احتمال حضور خریداران در این محدوده وجود دارد.
سرمایهگذاران منتظر اظهارات پاول هستند تا سرنخهای بیشتری در مورد دورنمای سیاست پولی فدرال رزرو ارائه دهد. این در حالیست که انتظار دارند نرخ بهره در نیمه اول 2024 روند نزولی خود را آغاز کند.
کاهش ارزش دلار و سود اوراق قرضه خزانهداری آمریکا در ماه نوامبر به بالا رفتن قیمت طلا کمک کرد.
شاخص تورم و مصرف کننده
دفتر آمار وزارت کار آمریکا در روز سهشنبه اعلام کرد شاخص قیمت مصرفکننده در این کشور که در ماه اکتبر بدون تغییر مانده بود، 0.1 درصد در نوامبر افزایش یافته است.
شاخص تورم در آمریکا در 12 ماه منتهی به ماه نوامبر 3.1 درصد بالا رفته است که میتواند احتمال کاهش نرخ بهره در سه ماهه اول سال آینده میلادی را کمرنگتر کند.
پایین آمدن نرخ بهره به نفع فلزات غیر سوددهی مثل طلاست و تمایل برای خرید آنها را بالا میبرد.
شرکتکنندگان بازار همچنین منتظر نتیجه اجلاس بانک مرکزی اروپا و بانک مرکزی انگلیس هستند که قرار است در روز پنجشنبه برگزار شود.
از سوی دیگر مرز حمایتی ۱۹۳۰ دلار هم برای طلای جهانی اهمیت بسزایی دارد.
همچنین در شرایط کنونی اولین مقاومت اونس طلا عدد ۱۹۹۰ دلار است؛ مقاومت دوم نیز مرز ۲۰۱۰ دلار است.
به عقیده فعالان بازار، سکه امامی در حال حاضر برای رسیدن به مرز ۲۹ میلیون و ۲۰۰ هزار تومان تلاش خواهد کرد .
از طرف دیگر درصورتیکه محدوده ۲۹ میلیون و ۵۰ هزار تومان را از دست دهد، عقبنشینی تا پله هشتم کانال ۲۸ میلیون تومان وجود دارد.