به گزارش بنکر، غلامرضا سلیمانی رئیس کل بیمه مرکزی در همایش بورس، بانک، بیمه با اشاره به اهمیت برنامه ششم توسعه به ارتقاء صنعت بیمه اظهار داشت: صنعت بیمه میتواند ریسک تمام انسانها، صنایع، واحدهای پولی و تولیدی را پوشش دهد.
وی با تاکید بر این که صنعت بیمه به تمام بخشها کمک میکند، تا ریسک خود را به حداقل برساند از اهمیت بیمه برای رشد سرمایهگذاری سخن گفت و افزود: شاخص توسعهیافتگی کشورها براساس میزان ضریب نفوذ بیمه در آن کشور سنجیده میشود. بنابراین اگر سرمایهگذاریها در کشور بیمه شوند علاوه بر رشد سرمایهگذاری، رشد نفوذ بیمه را نیز به دنبال خواهد داشت.
رئیس کل بیمه مرکزی ضمن اشاره به این که هرچه نقش دولت در صنعت بیمه کمرنگتر باشد این صنعت بیشتر رشد میکند، خاطر نشان کرد: یک زمانی صد در صد شرکتهای بیمه دولتی بود ولی الان سهم بیمه از صنعت بیمه 32 درصد است. این در حالی است که در حال گسترش بیمههای تخصصی نیز هستیم.
سلیمانی از آغاز به کار دومین بیمه زندگی در صنعت بیمه خبر داد و تصریح کرد: جذب نقدینگی،رشد سرمایهگذاری و افزایش سرمایهگذاری خرد از طریق بیمه زندگی انجام میشود.
وی ادامه داد: نفوذ بیمه زندگی مسئله بسیار مهمی در صنعت بیمه است و باید برنامهریزی به سمت افزایش سهم بیمه زندگی در این صنعت باشد؛ الان در کشور 11 میلیون نفر تحت پوشش این بیمه هستند، در حالی که باید به جایی برسیم که 60 درصد پرتفوی صنعت بیمه به بیمه زندگی اختصاص یابد.
رئیس کل بیمه مرکزی با اشاره به خرید بیمههای زندگی در دورههای زمانی مختلف، بیان کرد: مردم الان فقط بیمه را در شخص ثالث و درمان میبینند، ولی باید محصولات بیمهای به صورت گسترده در جامعه شناخته شود.
سلیمانی در بخش دیگری از سخنان خود با تاکید بر این که صنعت بیمه میتواند پولهای خرد جامعه را در کنار بانکها و بازار سرمایه جمعآوری کند، افزود: در آئیننامه جدید سرمایهگذاری بیمه تکلیف شده تا شرکتهای بیمه 40 درصد درآمد خود را در بازار سرمایه، سرمایهگذاری کنند.
به گفته وی ورود شرکتهای بیمه در بازار سرمایه به رشد بازار مالی ختم میشود. البته یکی از ارکان قدرتمند بازارهای مالی صنعت بیمه است که در بسیاری از کشورها قدرت شرکتهای بیمه موجب تاسیس بانک میشود، هرچند در ایران روال برعکس است.
رئیس کل بیمه مرکزی گفت: دنبال تبدیل اوراق بیمهای به اوراق بهادار برای خرید و فروش در بازار سرمایه هستیم.
سلیمانی در نشستی خبری حضور داشت، در رابطه با جریان اخیر اعتراضی مربوط به اصلاح قیمت بنزین اظهار کرد: روز گذشته(۲۷ آبان) دستور بررسی سریع و دریافت اطلاعات را صادر کردهایم که مشخص چه تعداد بانک و ساختمان دچار آسیب شدهاند.
وی افزود: بخشی از این خسارات مربوط به ساختمان بانکها بوده یا پولهای داخل آن که آتش گرفته است یا پولهایی که به سرقت رفته، اختصاص دارد که ارزیابی و پرداخت میشود، چراکه در مقابل آشوب و آتشسوزی بیمه هستند.
سلیمانی در مورد خودروهایی که در جریان اخیر آسیب دیدند نیز گفت فقط خودروهایی که در بیمهنامه آنها ذکر شده باشد، در این رابطه دریافتی بیمه خواهند داشت. همچنین ساختمانها و اماکنی بیمه هستند، در صورت آسیب، خسارت دریافت خواهند کرد.
تاثیر اصلاح قیمت بنزین بر صنعت بیمه
اما در رابطه با اینکه افزایش قیمت بنزین تا چه اندازه می تواند صنعت بیمه را تحت تاثیر قرار دهد، رئیس کل بیمه مرکزی توضیح داد: در کوتاه مدت ممکن است این تغییر در بخشهای اقتصادی اثرگذار باشد ولی بررسیهای اولیه ما در صنعت بیمه نشان میدهد که اثر مهمی ندارد.
وی افزود: در صنعت بیمه حمل و نقل از کانال خودروهایی است که سوخت آنها گازوئیل است، درصورتیکه قیمت این سوخت افزایشی نداشته و این حوزه را تحت تاثیر قرار نمیدهد.
پرداخت ۲۱۷ میلیارد تومان از خسارت ۳۸ هزار میلیاردی سیل!
در جریان سیل ابتدای سال جاری در مناطقی از کشور، سازمان برنامه و بودجه از خسارت ۳۸ هزار میلیاردی خبر داده بود که باید عمده آن از محل اعتبارات بودجهای بانک و بیمه تامین میشد. این در حالی است که رئیس کل بیمه مرکزی در پاسخ به ایسنا در رابطه با اینکه چه میزان از این خسارت از محل بیمه پرداخت شده است؟ گفت: ۲۱۷ میلیارد تومان در مجموع پرداخت شده است.
سلیمانی یادآور شد: فقط واحدهای مسکونی که بیمه بودند خسارت دریافت کرده اند.